” Suara legend ni, tak pernah berubah dari dulu sampai sekarang.. ” – Netizen

Nyanyian Liza Hanim Secara Live Membawakan Lagu Berjudul Mer4wat Luk4 Terpendam Raih Pujian Peminat. Wah Suara Tu, Memang Suara Tel4n Kaset Betul. Tak Berubah, Gemersik !!

Sudah lama tidak mendengar alunan suara penyanyi bersuara emas, Liza Hanim. Liza antara penyanyi wanita yang gah namanya suatu ketika dahulu dan seangkatan dengan era Dato’ Seri Siti Nurhaliza.

Hasil tinjauan kami di Instagram Liza Hanim, telah dimuatnaik satu video yang memaparkan Liza menyanyikan kembali lagu hitsnya dulu berjudul ‘ Meraw4t Luk4 Terpendam ‘. Ini sebagai memenuhi permintaan salah seorang peminat yang ingin mendengar alunan suara Liza secara live.

Kemerduan yang masih sama seperti dahulu, gemersik suara Liza mengubati kerinduan peminat yang rindu akan suaranya itu. Tidak berbeza langsung dari suara Liza ketika muda dahulu, itu antara yang dikatakan oleh peminat.

Memang sedap alunan suara Liza, mendayu-dayu dan penuh dengan penghayatan. Pitchingnya juga tetap bagus. Mengimbau betul kenangan Liza membawakan lagu ini ketika anugerah ABPBH, sudah lebih sedekad pun tetap jadi lagu kesukaan ramai.

Jom tonton video di bawah :

Rata-rata peminat terhibur dengan nyanyian oleh Liza yang hebat ini. Antara komen-komen peminat yang dapat dikongsikan :

” Lepas rindu nak dengar suara power kak liza. love nye suara kakak dari dulu sampai now. Always my favourite singer.. “

” I certified that kak Liza telan kaset, seriouss. Suara muda sampai bila bila ni, suara maintain sama macam dulu gemersiknya.. “

” Siti pun dah berubah suara dia bila semakin tua. Kak Liza pulak maintain jer, fuh. The one and only. sebuah naskah Lagu Karya abg azmeer yg digubah khas buat pemilik Liza hanim.. “

” Amazing, sama je suara dari dulu, kini dan selamanya. Sedap sangat dan feel dia tu terasa. Mantaplah suara.. “

” Sedap dan masih merdu suara Liza. Gemersik sangat, ni namanya gifted. Suara legend ni, tak pernah berubah dari dulu sampai sekarang.. luv your voice.. “

” Perghhh terbaik sis, sedap suara sebijik macam dalam studio. Dr dulu sampai sekarang suara kak liza mmg merdu,sedap dgr. mmg love ngn suara kak liza ni.. “

” Suka sgt suara liza hanim ni, gemersik. meremang bulu roma dengar vokal sis Liza ni. tetap sama suaranya macam dulu, tak berubah. untung betul.. “

” Performance masa kat ABPBH dulu sampai sekarang ingat. Power g1la nyanyi masa tu. Dengan dress hijaunya.. ”¬†

Memiliki suara yang lunak merdu, itu adalah satu kelebihan yang diberikan oleh-Nya apatah lagi sudah berusia pun masih tetap sama suaranya. Apa pun, Liza memang terbaik dan semoga di masa akan datang peminat dapat lagi mendengar nyanyian Liza seperti ini.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Liza Hanim 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..