” Jebat merapu apa tu Jebat haha, tergelak sakan ni oii Jebat.. ” – Netizen

Video Jebat Jayden Menyebut Nama-Nama Dinosaur Buat Mommynya, Noor Nabila Gelak Besar. Amboi Sebutan Tu Jayden, Kal4h Orang Zaman Purba Tau. Berbel1t Lidah Nak Sebut, Hehe !! 

Dalam usianya 4 tahun, Jebat Jayden menjadi salah seorang anak selebriti yang disukai oleh ramai. Baik ketika bersama babanya Sharnaaz Ahmad mahupun mommynya Noornabila, ada sahaja telatah Jebat yang menggeletek hati ramai.

Meninjau akaun Instagram Astro Gempak, telah dikongsikan satu video yang memaparkan gelagat Jebat belajar menyebut nama dinosaur bersama Nabila. Berpandukan kad yang tertera nama setiap jenis spesis dinosaur, sebutan Jebat kedengaran lucu sekali.

Diplodocus nama sebenar namun disebut Jebat sebagai Diplodocousourusss. Tersembur juga ketawa Nabila mendengar sebutan Jebat. Hai lah anak, hab1s semua nama ditambah perkataan ‘ russ ‘ di belakang, hehe.

Panjang sungguh nama yang Jebat sebut itu sampai berbel1t lidah untuk diikut. Tak sempat telan air liur ye Jebat. Video telatah Jebat ini telahpun mendapat lebih 1000 tanda suka daripada warganet sehingga sekarang.

Jom tonton video di bawah :

Hanya yang faham sahaja boleh memahami ‘bahasa purba’ Jebat Jayden ini. Antara komen-komen peminat yang dapat dikongsikan untuk pembaca :

” Ad0i tergelak sakan ni oii Jebat haha. Jebat ni sentiasa membuatkan auntie tersenyum. sayang jebat.. “

” Confident mahu lebih, faham soyes je yang hujung hujung tu. Comel amat Jebat, kal4h bahasa orang purbakala ni haha.. “

” Jebat duk merapu apa tu Jebat haha, terbel1t lidah boy weh. Anak pintar dan bijak Jebat ni.. “

” Bergulung lidah acik nk ikut cara sebutan awak anak oiii haha. engko perangaaa4i sebijik bapak hahahaha soyes soyesss.. “

” Macam bahasa Turki je baby haha, pen4t sangat tu sebutannya berbel1t-bel1t. Cara jalan sebijik bapak dia.. “

” Jayden jelah budak yang paling aku boleh accept. biasanya jayden m4lu2, sekali bercakap ttg dinosor.. “

” Kalau dalam Muet boleh dapat band 3 ni Jebat haha. Suka lah tengok telatah Jebat, lucu sangat sebutan tu.. “

” Bukan main panjang lagi sebut tu, ger4mnya dengan mulut baby Jebat. Budak bijak ni.. “

Bukan namanya Jebat Jayden kalau tidak membuat kelakar, maknya sendiri tidak boleh menahan ketawa apatah lagi warganet yang menonton video ini. Macam-macam akal sungguh fiderman kecil ni, nasib baik comel.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Astro Gempak, IG Jebat Jayden, Tik Tok Noornabila

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..