” Saya kutip dia tepi jalan masa kecik anak bangla.. ha ha ” – Bonda Rozita

Kri dia kata dia asal orang Iran, London. Hampeh lah merapu dia. Tapi dia memang sangat tinggi 6 kaki, mancung putih (saya kutip dia tepi jalan masa kecik anak bangla ).. ha ha ” – Bonda Rozita

Menerusi akaun instagram, ibu kepada Dato’ Aliff Syukri, Bonda Rozita ada memuatnaik satu gambar lama Dato’ Aliff Syukri bersama 2 orang adiknya. Bonda Rozita juga ada menceritakan kenangan dan perangai Dato’ Aliff satu ketika dahulu.

Ramai netizen terhibur dengan kisah perangai Dato’ Aliff yang dibongkarkan oleh ibyunya itu. Tak sangka kuat makan rupanya Dato’ Aliff ini dulu. Sampai 12 kali makan sehari. Tak dapat admin nak bayangkan.

Jom baca kisah yang dikongsikan oleh Bonda Rozita di akaun instagramnya :

” Hitamnya ajim .. Kri kasi nama. timangan ajjm ” Lam Leng Ruk Suk ” singkatan hitam keling buruk busuk … Ajah si gigi..myb sbb gigi ajah lah kot diejek kri.. “

” Kri lah paling lawa org lain semua huduh termasuk sy.. ha ha.. Dia perasan sgt .. penat layan hati kalau dia ni.. Kri dia kata dia asal org Iran.. London .. hampeh lah merapu dia.. Tp dia mmg sgt tinggi 6kaki.. mancung putih.. (sy kutip dia tepi jalan masa kecik anak bangla )..ha ha “

” Ting tong kri mmg x payah nak ambik hati kami malas nk pusing dlm family.. Mak sy dah tua dekat 79 pun nak dicarikannya jodoh.. Nenek dipaksa nya colorkan rambut.. “

” Dah Mak tu pakai kerusi roda.. rambut Mak ciput nipis.. nenek xleh melawan tenaga kri kuat .. nenek meronta2 “Malu nenek tolonggg kri “.. Xdihiraukan kri pun diiseretnya je gi salon kat bahau tu..”

” Sy lah mengamuk marah sgt kri melampau.. dan mak sy juga sbb layankan kerenah cucu kesayangannya.. Mak kata ” aku xdaya ta.. macam mana..” sy last2nya gelak je lah.. “

” Ya Allahhhhhhh Mak dn anak .. balik2 je merah rambut Mak..!! macam udang salai .. bayangggggkan..”

” Hazabbbbnya jadi sy perbuatan kri.. Sy garang pun bukan dia kesah… Kri kata nenek Masih laku tu kalau buat2 terdesak.. binggung kami dibuatnya.. “

” Gambar ajah dlm umur 6 tahun.. ajah paling rendah anak sy.. kri masa ni umur kri 18. Kuat makan kri sehari 12 kali dia makan.. sayuran 2 kilo.. buah 3 kilo ayam 1 ekor udang 3 kilo.. Nasi sikit.. Azab sy kasi dia makan.. “

” Kri suka budak2 sejak dulu lg budak pompan comel2.. Ajah ajim. puas digomol2nya.. Sampai sekarang dia belikan baju adik2nya.. neneknya.. “

Hitamnya ajim ..Kri kasi nama.timangan ajjm ” Lam Leng Ruk Suk ” singkatan hitam keling buruk busuk …Ajah si gigi..myb sbb gigi ajah lah kot diejek kri . Kri lah paling lawa org lain semua huduh termasuk sy..ha ha..Dia perasan sgt ..penat layan hati kalau dia ni..Kri dia kata dia asal org Iran..London ..hampeh lah merapu dia..Tp dia mmg sgt tinggi 6kaki.. mancung putih..(sy kutip dia tepi jalan masa kecik anak bangla )..ha ha . ting tong kri mmg xpayah nak ambik hati kami malas nk pusing dlm family..Mak sy dah tua dekat 79 pun nak dicarikannya jodoh..Nenek dipaksa nya colorkan rambut..dah Mak tu pakai kerusi roda..rambut Mak ciput nipis.. nenek xleh melawan tenaga kri kuat ..nenek meronta2 “Malu nenek tolonggg kri “..Xdihiraukan kri pun diiseretnya je gi salon kat bahau tu . Sy lah mengamuk marah sgt kri melampau..dan mak sy juga sbb layankan kerenah cucu kesayangannya..Mak kata ” aku xdaya ta..macam mana..” sy last2nya gelak je lah..Ya Allahhhhhhh Mak dn anak ..balik2 je merah rambut Mak..!! macam udang salai ..bayangggggkan..hazabbbbnya jadi sy perbuatan kri..Sy garang pun bukan dia kesah… . Kri kata nenek Masih laku tu kalau buat2 terdesak..binggung kami dibuatnya.. . Gambar ajah dlm umur 6 tahun..ajah paling rendah anak sy.. kri masa ni umur kri 18.Kuat makan kri sehari 12 kali dia makan..sayuran 2 kilo..buah 3 kilo ayam 1 ekor udang 3 kilo..Nasi sikit..Azab sy kasi dia makan . Kri suka budak2 sejak dulu lg budak pompan comel2..Ajah ajim.puas digomol2nya..Sampai sekarang dia belikan baju adik2nya..neneknya .

A post shared by ROZITA JRM OFFICIAL (@bondarozitaibrahim) on

Rata-rata netizen terhibur dengan cerita dan seloroh Bonda Rozita. Boleh Bonda cakap Dato’ Aliff anak Bangla, kutip di tepi jalan. Memang kelakar Bonda ni tau. Mahu merajuk Dato’ Aliff baca caption Bonda ni nanti. Hehe.

Antara komen-komen netizen :

bonda50 : Allahu.. agaknya sb datuk @aliffsyukriterlajaklaris ada dyslexia sindrome.. tu la datuk jadi macam tu.. lagi pun datuk nampak macam kelakar juga org nya.. Nenek datuk dah tua.. mana la dia nak kawin.. datuk oiii! kelakar sgt lah datuk ni..kan @bondarozitaibrahim tapi datuk ni nampak memang baik sgt..puan

mutyarabytia : Tu la harta ibu dunia akhirat kan.. Mudah²an anak² elok perangainya.. Sayang kalau tak jadi elok, sebab semua dah lah lawa, handsome.. Ibu dah banyak keluar tenaga & airmata untuk anak² dari kecil sampai besar.

remedeal.nurkarima : Seronok baca cite bonda… Nampak side @aliffsyukriterlajaklaris yg x pernah saya tahu… Rupanya otaknya mmg ting tong sejak azali… Hahaha

azura__aziz : Sebab anak2lah yang jadi kan bonda kuat.. Dari zaman susah sehingga sekarang bonda dah kaya tapi tetap humble. Sebab Kita hidup bukan menongkat langit. Sampai masa Kita akan pulang ke asal kembali.

niqab_qe.kualakangsar : Lain anak lain ragamnya. Dia jenis tak kisah orang kata apa kat dia. Sebab tu dia survive dalam bisnes. Kalau jenis sentap. Memang susah nak duduk dalam bisnes. Saya suke semangat dia. Tak reti mengalah. Tapi bab untuk family. Dia sangat bagus. Tengok cara dia didik anak2 dalam video di ig pon. Bagus. Tegas.

ummijuliana : Mana lagi kita nak cari di dunia ini, ckplah keredhaan ibu ayah sampai hingga keredhaan Allah, sbb la dato alif syukri bole berjaya…redhanya, lapangnya hati ibu yg melahirkan dia…Subhanallah…Allah meletakkan cinta Manusia dalam hati insan, moga kita trgolong dlm golongan org yg diredhai oleh yg Maha Pengasih lg Maha Penyayang

afif_zazli : Dari cerita bonda ney pown sy dh dapat agak… Dato’ alif memang lembut, n penyayang orgnya… Sebab org yg lembut n penyayang sukakan kanak2… Happy jewk setiap kali baca status bonda…

Anak-anak penyeri kehidupan ibu dan bapa. Semoga ukhuwah keluarga Dato’ Aliff Syukri dan Bonda Rozita sentiasa diberkati Allah.

Sumber : IG Rozita JRM Official by Berita Kopak