Selama 59 tahun Berkahwin, Suaminya Tidak Pernah Mengeluh dan memarahinya! Nenek Ini Menceritakan Rahsianya….

Selama 59 tahun Berkahwin, Suaminya Tidak Pernah Mengeluh dan memarahinya! Nenek Ini Menceritakan Rahsianya…

Semua pasangan semestinya inginkan pernikahan yang bahagia sepanjang hayat. Hidup sihat, saling menghormati dan saling menyayangi sepanjang masa .

Satu pasangan di Shanghai yang sudah berkahwin selama 59 tahun, dan mereka mengatakan selama waktu tersebut mereka tidak pernah bertengkar dan bergaduh!

Usia datuk tersebut pada tahun ini mencecah 86 tahun dan nenek itu berusia 84 tahun. Apa rahsia mereka tidak pernah bertengkar dan bergaduh?

“Waktu kami masih remaja, kami seperti pasangan muda yang lain. Berpimpin tangan, selalu bersama, saling memberikan surprise satu sama lain. Kami selalu menyayangi satu sama lain sejak dari muda” ujar nenek.

Datuk seorang yang tidak pernah merokok, minum-minum dan memiliki kebiasaan buruk yang boleh membuat nenek kecewa dan marah kepadanya. Walaupun nenek tersebut tidak pandai memasak tetapi datuk tidak pernah mengeluh.

Rahsia yang datuk tidak pernah mengeluh dan tidak pernah marah adalah adalah nenek tidak pernah membatasi apa yang menjadi keinginan suaminya. “Dia mahu balik lambat, mahu membeli apa sahaja keinginannya, saya tidak pernah membantah”, Kata nenek.

Rahsia yang terakhir adalah ‘pengakuan’. Jika ada membuat salah masing-masing akan mengaku dan berterus terang. Kerana itulah kami saling mempercayai satu sama lain.

Jadi, kepada isteri, selepas ini jangan marah suami yang balik lambat. Jangan marah jika dia membeli apa yang suami mahu. Kepada suami pula, berterus teranglah jika ada sesuatu dan selalulah memuji isterimu.

Tonton VIDEO Pasangan Bahagia Ini Di bawah

Apa pendapat Anda?

Terima Kasih Kerana Membaca Artikel Ini. Silakan SHARE Ya!

Sumber : Micelle