” Menang1s tak berlagu kena tr0ll macam ni haha. Takde lesen tu lawak.. ” – Netizen

Video Persembahan Kumpulan UBI Di Pentas Muzikal Lawak Superstar 3 Buat Peminat Terhibur. Ad0i Ingatkan Ikon Permotoran Akim Stopa Tadi. Sebijik Sama, Namie Rupanya. Part Lesen Tu Ad0i Setempek Kena !!

Minggu ni dengan tema Rekreasi & Riadah, pelawak Danial Zain membuat penampilan khas dan ditugaskan untuk mengumumkan tema tersebut. Seperti biasa, setiap kumpulan tampil dengan idea masing-masing dan antara kumpulan yang menjadi sebutan peminat adalah UBI. Dianggotai oleh Fad Bocey, Sharif Zero dan Namie, gabungan mereka bertiga menghiburkan ramai.

Meninjau akaun Instagram Zon Lawak, telah dikongsikan sedutan video yang memaparkan persembahan daripada kumpulan UBI. Dengan tema motor, ikon permotoran yang hang4t diperkatakan masa kini iaitu Akim Stopa menjadi antara watak utama sketsa mereka bertiga.

Hair Band

Dengan lagak bertongkat, watak Akim Stopa dibawakan oleh Namie dengan jayanya. Sekilas pandang, ramai yang menyangka ianya Akim Stopa. Perwatakan dan wajah Namie disolek nampak sama seperti Akim Stopa.

Lawak namun ada pengajaran dalam sketsa kumpulan UBI ini, penonton di studio memberikan tep0kan untuk mereka. Sempat juga Fad dan Sharif membahan Akim Stopa namun itu hanya sekadar gurauan sahaja.

Muslimah Suit

Jom tonton video di bawah :

Video gelagat kumpulan Ubi ini telahpun membuatkan peminat terhibur. Antara komen-komen peminat yang dapat kami kongsikan :

” Makin koy4klah idola permotoran negara macam ni haha. Macam sebiji je tengok Namie jadi Akim Stopa tu haha.. “

Tudung Netizen

” Haha betul membahan ni, Akim Stope dibaginya haha. Namie kelakor cakap peghok walaupun sal4h.. “

” Stope, loghat Perak haha. Kelako jugak budak Namie ni ye haha. Ingatkan Akim Stopa betul dah tadi, serupa betul mukanya.. “

” Setepek kena, barulah mat rempit sejati takde lesen haha. Biar tak ada lesen, janji ada Audi katanya.. “

” Mat1 mat1 aku ingat Setopa, areyy betul haha. Baru nak cakap asal dia dijemput, eh lupa cikgu masuk bertanding.. “

” K0yak la Stopa, korang membahan sakan haha. Menang1s tak berlagu kena troll macam ni haha. Takde lesen tu lawak.. “

” Sebijik dia makeup eh, serupa Stopa. Stopa kena troll, lawak lah UBI ni. Menus0k abis kena adeh, perl1 paling gamble.. “

Adui sakan semua gelak dengan lawak daripada Fad, Sharif dan Namie ini. Apa-apa pun, yang baik jadikan tauladan, yang bur0k jadikan sempadan. Dalam berjenaka, ada pengajarannya yang hendak disampaikan oleh UBI. Semoga terus mara dan berjaya ke final UBI.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Zon Lawak, IG Astro Gempak, IG Fad Bocey

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..