” Steady uncle Dato’ Sri haha.. ” – Nedim Nazri

Dato’ Sri Ismail Sabri Kongsi Video Perbualan Seorang Kanak-Kanak Yang Menghiburkan. Alahai Comelnya Lah Adik Ini Bercerita Berkenaan Pak Long Mail. Kapsyen Dato’ Ismail Pun Sport1ng Hab1s !!

Wajah Dato’ Sri Ismail Sabri antara menteri yang kerap bersiaran di kaca televisyen. Ditugaskan sebagai Menteri Kanan Pertahanan, Dato’ Ismail melaporkan perkembangan semasa mengenai wab4k C0v1d-19 dan membuat pengumuman rasmi berhubung dengan SOP dan lain-lain arahan daripada kerajaan.

Meninjau akaun Instagram Dato’ Ismail Sabri, telah dikongsikan satu video yang memaparkan perbualan seorang kanak-kanak perempuan bersama ibu dan ayahnya. Dalam satu komentar, ada dinyatakan adik ini bernama Dian dan seorang kanak-kanak yang banyak celoteh.

Video pendek ini sudahpun ditonton lebih daripada 77 ribu tontonan. Kedengaran Dian bercerita mengenai taman permainan kanak-kanak yang masih ditutup kepada umum. Apa yang menarik perhatian, adik Dian ini memanggil Dato’ Ismail sebagai Abang Mail.

Dato’ Ismail juga menulis komen bal4snya di kapsyen dengan turut menggelarkan dirinya Abang Mail mengatakan apabila keadaan sudah reda, taman permainan akan dibuka kembali. Posting Dato’ Ismail ini turut meraih ratusan komen daripada netizen :

Jom tonton video di bawah :

Gelagat anak kecil ini memanggil Dato’ Ismail sebagai Abang Mail menarik perhatian dan menghiburkan netizen. Dato’ Ismail juga sporting sempat menjawab di kapsyennya itu. Antara komen-komen mereka :

” Haha steady uncle DS.. ” – Nedim Nazri

” Wahh abg mail laa cute cangat. Comel dia sebut abg mail Haha… thank you abg mail. please open balik please.. “

” Wah bukan Pak Long Mail ye.. Abg Mail haha. Nape awak cute sangat dik… abang mail kata dia.. Sp0rting Datuk.. “

” Abg mail haha sekali tukar sudah. Indeed you look young though datuk. Bertambah muda la Abg Mail ya adik comel.. “

” Haha, abg mail pn boleh. jenuh gelak, so cute. Abang Mail gitu, tak sangka DS Ismail Sabri dah jadi abang-abang.. “

” How cute u adik, Abang Mail open playground please haha. Uncle mail laa dikk.. nasib baik dia tak sebut bro mail.. “

” Ad0hhh bang mail, bukak playground. Adik nak main .. haha atok muda semula lah. seronok paklong ade yg panggil abg.. “

” Abang mail pon boleh, so cute and adorable. Abang Mail close the playground haha. paklong mude kembali.. “

” Haha in future, when she look up fr this video, seri0us. i wanna see her reaction that in childhood she called our minister of defence as Abg mail. so cute bby.. “

Comel sungguh gaya adik ini dan respon Dato’ Ismail juga cukup sporting. Abang Mail pun bolehlah, terus jadi muda sekejap. Apa pun, semoga Dato’ Ismail dikurniakan kesihatan yang baik dan dapat menjalankan semua tanggungjawab yang diamanahkan dengan sempurna.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ismail SabriĀ 

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..