” Cantiknya, tulisan gaya orang Inggeris dahulu ni.. ” – Netizen

Tuanku Hajah Azizah Aminah Kongsi Buku Resepi Milik Alm4rhumah Tengku Ampuan Rahimah , Namun Tulisan Tangan Alm4rhumah Jadi Tumpuan Ramai. Sungguh Berseni Dan Klasik !!

Akaun Instagram milik Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah sering menjadi tumpuan rakyat jelata. Manakan tidak sering berkongsi pelbagai gambar dan video masakan yang menarik hasil air tangannya sendiri dan membuat sesiapa sahaja melihat pasti merasa terliur.

Meskipun bergelar Permaisuri, Tunku Azizah lebih gemar berada di dapur untuk menyediakan masakannya sendiri untuk santapan keluarga dirajanya. Ada sahaja perkongsian resepi yang menarik oleh baginda mendapat puluhan ribu tanda suka daripada rakyat jelata yang mengikuti perkembangan baginda di akaun Instagram rasminya.

Terbaru, dikongsikan oleh Tunku Azizah gambar yang memaparkan sebuah buku resepi yang ditulis oleh almarhumah Tengku Ampuan Rahimah dari kerabat diraja Selangor. Perkongsian gambar itu turut mendapat perhatian warga netizen akan isi di dalam buku tersebut.

Kongsi baginda lagi, sebab baginda menulis tangan akan buku resepinya kerana untuk dijadikan warisan seperti yang ditinggalkan oleh Alm4rhumah Tengku Ampuan Rahimah. Malah Tunku Azizah juga menyifatkan bahawa Alm4rhumah Tengku Ampuan Rahimah merupakan seorang yang handal memasak.

Ikutip perkongsian tersebut di bawah ini :

( Kl1k butang KANAN > untuk melihat gambar seterusnya.. )

Meninjau di ruangan komen, ramai yang memuji akan hasil tulisan tangan almarhumah Tengku Ampuan Rahimah yang dikongsikan oleh Tunku Azizah. Antara komen-komen tersebut adalah :

” Buku tu bukan saja ada resepi2 tapi begitu berharga bernilai sebab ada tulisan Tuanku, ada value kasih sayang dlm buku tu.. “

” Lawanya.. Inspired sangat. Saya kalau tulis sy sendiri tak paham bila baca balik, memang klasik betul tulisan ni.. “

” Orang sekarang dah tak pandai nk tlis mcm ni, orang dulu-dulu memang cantik tulisan mereka, rugi kita sekarang tak belajar.. “

” Cantiknya tulisan… Menyes4l saya masa sekolah dulu cikgu ajar tulisan ni selalu tak buat, tengok ni, memang cantik tengok.. “

” Cantik tulisan Alm4rhum Tengku Ampuan Rahimah.. Tak sangka plak Alm4rhum pernah ada buku resepi sendiri… “

” Ampun Tuanku.. What a lovely idea Tuanku. The art of handwritten notes and gifts is slowly being forgotten, this is truly a legacy from the heart.. “

” Subhanallah tulisan yang sungguh cantik, tulisan gaya orang Inggeris dahulu ni, rapi dan kemas betul cara menulis.. “

Memang berseni betul tulisan yang dikongsikan oleh Raja Permaisuri kita, patut ramai yang memuji tulisan Alm4rhumah Tengku Ampuan Rahimah. Apa-apa pun, perkongsian yang sangat menarik daripada Tuanku Azizah dan kami dari Berita Kopak berharap semoga Tuanku juga dapat menyiapkan buku resepinya dengan baik.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Airtangan _ tunkuazizah

Aktikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa  kebenaran, report untuk copyright akan dikenakan..