” Astaga, astaga, K0T0R , kenapa yang k0tor je saya selalu cakap.. “

Video Stacy Tersas0l Menyebut Perkataan Semasa Menjadi Panyampai Berita Di Astro Awani, Sangat Melucukan.. Ad0ii Stacy, Ada-Ada Saja Stacy Ni Bikin Ketawa !!!

Stracie Angie Anam atau Ummu Shaikhah Stacy binti Anam atau lebih dikenali sebagai Stacy merupakan seorang penyanyi Malaysia yang terkenal dan juara rancangan realiti TV Akademi Fantasia Musim 6. Beliau berasal dari Kampung Tuavon, Penampang di Sabah.

Sebelum uji bakat beliau untuk AF6, Stacy mencuba untuk lain yang ketara rancangan realiti nyanyian, seperti One in a Million 1, dan juga Gang Starz yang dia bekerjasama dengan abangnya, untuk membentuk satu kumpulan yang dinamakan E-Voke. Walau bagaimanapun, dia hanya berjaya ke separuh akhir sebelum mereka tersingkir.

Pada 25 Ogos 2015, Stacy menuk4r agama daripada Krist1an kepada Islam. Beliau memilih nama Islamnya, Ummu Shaikhah Stacy binti Anam bersaksikan bapa dan ibunya. Pada tahun 2016, Stacy telah mendirikan rumahtangga bersama penyanyi Akim Ahmad.

Stacy seringkali berkongsi foto dan video di laman Instagram miliknya untuk dikongsikan bersama peminat dan pengikutnya.

Terbaru, Stacy telah memuat naik sebuah video. Video tersebut adalah video rakaman semasa dijemput menjadi penyampai berita di Astro 501 Awani dalam  Berita Komuniti Awani. Beliau berkongsi video ‘behind the scene’ apa yang berlaku ketika rakaman itu dibuat.

Menurut Stacy, bukan mudah untuk dirinya menyampai berita dan membaca skrip di paparan skrin tersebut. Sehingga banyak kali lidahnya terbel1t-bel1t menyebut beberapa perkataan. Dan inilah yang  terjadi semasa rakaman tersebut.

Apa yang melucukan dalam video tersebut apabila, pada awalnya Stacy membaca agak baik dengan wajah yang ser1us. Tetapi bila sahaja sampai kepada perkataan ‘Pertubuhan’ , Stacy telah salah menyebutnya sehingga menjadi ‘Persetub0han’.

Dan apabila Stacy tersedar, bahawa beliau sudah ters4lah cakap, Stacy tidak mampu lagi  menahan ketawanya . Begitu juga semua yang berada di situ, turut merasa lucu dan ketawa.

Ini antar sedutan video tersebut :

” Setiap kali musim perayaan, pihak hospital memerlukan bekalan d4rah yang banyak “

” Kita pun tahu, peningkatan kenderaan di jalan raya akan meningkatkan kem4langan jalan raya, jadi beberapa persetubohan .. aiii persetubohan pulak .. “

Stacy tidak mampu menahan ketawanya. 

” Kenapa k0tor, kenapa k0tor je saya buat selalu.. “

” Astaga.. astaga.. “

Sungguhpun begitu, ramai yang memuji Stacy sangat comel. Dengan kepakatan slang sabah, membuatkan penyampainya sangat menarik dan menghiburkan.

Jom tonton video di bawah ini :

” Pertubuhan jadi persetub0han saya sebut Bukan senang mau baca berita tau terbel1t2 lidah mau kej4r tu ayat ini lah antara behind the scene yang ters4lah. Nasib baik bukan live. “

” Anyway, siapa yang ada tengok komuniti awani tadi ? Bagi siapa2 yang terlep4s boleh tengok besok dengan lusa ada lagi tau masa seperti biasa 8.15pm di astro awani 501 Awani saluran 501 oraitt komuniti awani. “

Rata-rata peminat dan pengikut Stacy merasa terhibur. Ini antara komen yang mereka tinggalkan diruang komen tersebut :

” Aduhaiii la Stacy, nasib la bukan live. “

” HAHAHAHHAHAHHAHA!!!!!!!! comelnya mamitet ni.good job mami. boleh jadi pembaca berita dah tu. “

” Weii bygkn kalau kita jdi mc tiba” mcm niii Sandi jooo hahahahha. “

” Hahahaha byk kali sy ulang. “

” Haahahhahahahahaha, Adoi stacy kuuu. Hahaha tersed4k aiir. “

” Hahaha, nasib bkn live oh kan. “

” Lucu nya si stacy ni. “

” Baca berita pun pek4t lagi tu Sabah slang ah ahahahahaha mend4dakkkk dia bilang. “

” Ada ada saja Stacy bikin Ketawa. “

” Matailah hahahahha balik2 sa tengok. Terhib0r. “

” Cute gaya nya walaupun salah ckp. “

Stacy sememangnya dikenali sebagai seorang penyanyi yang ceria dan periang. Ada sahaja perkara yang menghiburkan setiap kali persembahannya.

Tahniah Stacy kerana berani menjadi penyampai berita di Astro Awani. Kami di Berita Kopak mendoakan Stacy terus maju jaya dalam bidang yang Stacy ceburi.Amin.

Di kesempatan ini juga Kami ingin mengucapkan selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya. Maaf zahir dan batin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Stacy Anam by Berita Kopak.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..