” Masuk ni dah 5 bulan suami tak sentuh aku. Aku baru nak sentuh dia tepis.. “

” Buat perempuan bernama Afiqah, tahniah… suami orang juga pilihan hati kau. Hancornya hati aku.. “

Mendirikan rumahtangga merupakan keputusan paling besar yang seseorang perlu lakukan seumur hidupnya. Perkahwinan bukanlah sesuatu perkara yang remeh-temeh. Ianya melibatkan dua insan yang bersetuju untuk sentiasa bersama tidak kira susah atau senang.

Masalah dalam rumahtangga adalah perkara yang biasa berlaku dalam kehidupan seharian. Bak kata pepatah, sedangkan lidah lagi tergig1t, inikan pula kita manusia. Apa yang penting adalah cara kita untuk menyelesaikannya.

Namun begitu yang lebih menyedihkan apabila cinta dikhianati oleh orang yang kita sayang dan percaya. Disebabkan kehadiran orang yang ketiga, kebiasaanya akan membuatkan si isteri akhirnya tawar hati dan memilih untuk mengundurkan diri dari terus dis4kiti.

Baca perkongsian wanita ini yang dimuatnaik di laman page Kisah Rumah Tangga di bawah. Semoga menjadi pengajaran kepada kita semua.

As salam admin.. Hide kn fb sy.. Sbnrnya¬† xtahu nk luahkan dkt siape… Sy bru berkahwin 2 tahun, mempunyai seorang ank perempuan… 18bulan..

Btl ckp org.. Perempuan diuji ketika lelaki x ada ape2. Lelaki diuji ketika Allah bg rezeki melimpah ruah. Rezeki suami alhamdulillah dgn kenaikan pangkat… Sehingga die lupe siapa isteri. Siapa anak die..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Sblm ni x pernah aku terfikir nk cek telefon company die.. Selama ni kepercayaan utk die aku letak sepenuh hati atas dasar percayakan suami. Tp aku silap min.. Kepercayaan aku die bod0h2 kan.

Dalam diam ade chat perempuan ajak kluar makan sama, ajak jumpe, nk belanja mcm2. Sedangkan ank bini nk bawak keluar ade alasan sibuk, kerja kerja kerja.. Lepas baca satu per satu chat perempuan tu dgn die aku diam..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Sanggup nya suami.. Mane silap aku ni.. Xckup ke makan pakai die aku jaga. S4kit mcmane pun aku ttp masakkn die utk mkn.. h1na ke surirumah ni.. Aku berhenti kerja sebab nak jaga ank die.. Xpernah aku tinggi kn suara kalau die mrh.

Aku diam bkn sebab aku tkut tp aku hormat die suami. Jgn ckp pasal kepuasan bat1n. Aku bru nk sentuh die tepis. Trus bgn. Masuk ni da 5 bulan min die x nk sentuh aku….. Dlm hati. Buruk ke aku ni. Admin tgk gmba2 aku dkt fb ni buruk ke aku nim..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Penampilan sgt aku jaga. Tp org lain juga di pandang. Masuk harini dah seminggu die tido luar. Xnk tido sama. Aku tido dgn anak je berdua dlm bilik.. Ajak msuk bilik die ckp nanti2 tp hp sentiasa dkt tgn. Humm….

Utk perempuan nama Afiqah.. Tahniah… suami org jga pilihan hati awk.. Awk tahu die dah kawin n da ada anak tp still mengat4l. Bile tgk gambar s3ksi awk bg suami sy. Hanc0rnya la hati.. siap ajak kawin… humm. Ambik lah..

Bukan x nk pertahankan rumah tangga tp kalau iman die kuat xkn die sanggup nk duakn sy…. Sy xckp sy baik tp sy dah lakukan tanggungjawab sebgai isteri..

Kepada perempuan yg single diluar tu. Sblm nk mer0sakkn rumah tangga org. Fikir lah dlu jika perkara ni terjadi dkt ahli keluarga awk.. S4kitnya.. Allah je tahu..

(Gambar Sekadar Hiasan)

Tq suami abaikan sy dgn anak.. Ank pun awk xnk peluk c1um… Ank x slh.. Jgn abaikan ank.. Sy tahu awk follow krt ni…. Semoga awk bahagia….

#semoga Allah jadikan aku perempuan yg kuat jaga anugerah Allah ni. Tq admin

Kepada para suami, hargailah isteri yang sanggup berk0rban serta hidup susah dan senang dengan anda. Janganlah apabila anda diuji dengan kesenangan, terus anda tidak nampak siapa isteri di sisi anda dan mengabaikan anak-anak anda.

Semoga Allah jauhkan rumahtangga kita daripada perkara-perkara yang tidak diingini. Apa-apa pun setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Semoga confessor tabah dengan ujian ini. Amin.

Apa pendapat anda ?

Silakan SHARE. Semoga bermanfaat..

Sumber : KRT / Dikemaskini oleh Berita Kopak & Content Media