“ Ini AKIBATNYA Jika Anda Menyedihkan Dan Meny4kitkan Orang Yang Setia Dan Sanggup Berk0rban Tinggalkan Keluarganya Untuk Bersama Kita… ”

UNTUK ORANG LELAKI BERNAMA SUAMI – “ Ini AKIBATNYA Jika Anda Menyedihkan Dan Meny4kitkan Orang Yang Setia Dan Sanggup Berk0rban Tinggalkan Keluarganya Untuk Bersama Kita… ”

Seorang suami mengadu rezekinya asyik sempit. Semua serba tak cukup. Terasa dunia ni sempit. Dah usaha macam-macam. Semua cara dah buat. Hati pun resah dan rasa nak mar4h jer.. kenapa yer ustaz?

Abang ada ibu bapa lagi ke? Mak ayah saya dah tiada. Abang ada isteri tak? Ada ustaz. Saya ada 3 orang anak…

Saya beri 2 kunci rezeki dan ketenangan datang dalam hidup kita. Sayang dan jaga isteri dengan baik. Dan jaga solat. Sebelum mula kerja solat 2 rakaat. Nak buat apapun. Minta pada Allah dulu..


Gambar Sekadar Hiasan

Dia diam termenung. Kemudian dia cakap betul ke rezeki kita ada kaitan dengan isteri.

Jawab saya bagaimana keberkatan nak datang dalam hidup kita jika menyedihkan dan meny4kitkan orang yang setia dan berk0rban tinggalkan keluarganya untuk bersama kita.. sangkaan dan isi hati mereka doa yang kuat untuk kita..

Silaturrahim asbab rezeki terbesar. Allah janji rezeki dan umur berkat dengan jaga silaturrahim dan menyambungkannya.

Jika kita s4kitkan kucing atau tipu kucing pun kita akan rasa hidup ini tak tenang kerana kita sedang buat salah. Inikan pula isteri kita..


Gambar Sekadar Hiasan

Saya lihat dalam hidup ini semua orang yang bahagia dan berjaya bermula bila mereka bahagia bersama isteri mereka. Saat kita mula meniipu, meny4kitkan, menyusahkan pasangan, hidup jadi serba tak kena…

Cuba abang mulakan dengan buat baik terhadap isteri. Mencintai dan menghargainya..

Tak lama dia jumpa saya. Katanya ya Allah rezeki saya bertambah. Semuanya jadi mudah dan lapang. Hati saya tenang. Bila saya betulkan silap saya. Saya jaga hatinya dan hargainya. Saya buat apa yang dia suka..

Silaturrahim membuka pintu rezeki… inikan bersama isteri kita yang tercinta.


Gambar Sekadar Hiasan

Dulu pernah seorang pekedai dia rasa kedainya dibuat orang. Kena sih!r. Dah buat macam-macam. Tapi tetap rugi. Dia jumpa saya. Saya kata padanya abang ada buat buruk kepada isteri tak ?

Jawabnya yer ustaz. Saya t!pu isteri saya. InsyaAllah saya betulkan. Selepas itu rezekinya mencurah-curah..
Sebenarnya bersyukur dan menghargai ibu bapa, isteri dan anak-anak itulah rezeki paling besar.

Apa pendapat anda?

Silakan SHARE dan semoga bermanfaat

Sumber : Ustaz Ebit Lew / Dikemaskini Oleh Berita Kopak