Download & Edit 100+ Contoh Resume Terbaik 2018 (Microsoft Word). Buat Resume Anda Dengan Cepat Dan Mudah !

Download & Edit 100+ Contoh Resume Terbaik 2018 (Microsoft Word). Buat Resume Anda Dengan Cepat Dan Mudah !

Perhatian untuk anda yang sedang mencari contoh resume templates terbaik 2018, berikut kami kongsikan 100+ koleksi resume dari Laman Web Semakan Online yang anda boleh download dan edit mengikut kesesuaian jawatan.

Bagi anda yang ingin memohon kerja kerajaan, pastikan anda mendaftar dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam melalui borang SPA8i. Sebarang permohonan tanpa melalui portal tersebut tidak akan dilayan.

100+ Contoh Resume 2018

Bagi anda yang menggunakan Microsoft Word, anda boleh download template resume ini melalui perisian tersebut dengan cara:

1. Buka Microsoft Office dan klik pada File

2. Kemudian klik “New from template”

3. Klik sama ada “Resumes” atau “Online Templates” untuk download beratus jenis resume, CV dan cover letter yang sesuai dengan kerja yang dipohon

4. Pilih template yang anda suka dan mula edit resume anda

Anda juga boleh layari Microsoft Resume Templates untuk download contoh resume yang Microsoft sediakan seperti di bawah:


Contoh cover letters : Kredit Image Semakan Online.com

Tip Ketika Menggunakan Resume Templates

1. Selepas anda download contoh resume untuk digunakan, sila ikuti beberapa langkah di bawah untuk edit resume tadi supaya nampak lebih professional.

2. Pastikan resume tersebut “clean & simple”. Pilih templates yang senang edit. Tak perlu cari resume yang font terlampau fancy sebab dikhuariti format resume hilang bila disimpan dalam PDF.

3. Pastikan resume anda tepat. Tak perlu masukkan kesemua maklumat diri anda. Cukup sekadar apa yang perlu sahaja. Cuba ringkaskan resume 1-2 page sahaja.

4. Jadikan resume anda bersesuaian dengan kerja yang dipohon. Tukar maklumat dalam contoh resume supaya lebih sesuai dengan anda termasuk butiran diri, pengalaman kerja dan kemahiran anda.

5. Masukkan dalam fail dan namakan supaya penemuduga tahu / kenal anda.

6. Proofread semua maklumat agar anda tidak tersalah bagi maklumat yang tidak perlu.

Download Resume Anda

Berikut antara contoh template yang anda boleh download.


Kredit Image Semakan Online.com
(Klik Sini Untuk Download)


Kredit Image Semakan Online.com
(Klik Sini Untuk Download)


Kredit Image Semakan Online.com
(Klik Sini Untuk Download)

Selain itu anda juga boleh gunakan resume builders yang ada di pasaran contohnya Resume Genius, Resume Coach & Resume.io.

Namun anda di antara servis ini yang mengenakan bayaran. Jadi lebih baik anda download terus di Microsoft atau melalui link yang kami kongsikan di atas.

Untuk senarai jawatan kosong terkini, anda boleh layari Semakan Online bahagian Jawatan Kosong.

Silakan SHARE dan semoga bermanfaat.

Sumber : Semakanonline.com