Kakaknya Menyapu Mentega Kacang Ke Badan Adiknya. Tetapi Reaksi Si Ibu Mereka Memang Terbaik !

Kakaknya Menyapu Mentega Kacang Ke Badan Adiknya. Tetapi Reaksi Si Ibu Mereka Memang Terbaik ! Baca Kisah Mereka di Bawah

Kegembiraan yang ada di antara adik beradik akan selalu jadi kenangan yang tidak akan dilupakan, terutama ketika masa kecil.

Baru-baru ini viral sebuah video yang memperlihatkan seorang anak perempuan berusia 3 tahun sedang menyamu mentega kacang di tubuh adik lelakinya yang baru berusia 18 bulan.

Awalnya ibu mereka terkejut melihat anaknya penuh dengan mentega kacang, tetapi dia masih memuji anak perempuannya sebagai artis yang hebat.

Dia juga berkata pada anaknya bahawa hasil sapuan mentega kacangnya sangat cantik. Cara didikan si ibu terhadap anaknya membuat ramai netizen menyukainya.

Tingkah laku anak-anak itu bermacam-macam. Tetapi, si ibu tidak terus memarahi anak perempuannya ini. Dia malah tertawa dan masih memuji anaknya.

Tapi, dia juga menekankan bahawa perkara seperti ini tidak boleh dilakukan lagi. Cukup sekali saja.

Pelbagai cara didikan yang dilakukan terhadap anak-anak. Ada yang keras, ada yang lembut. Tetapi, lebih baik lagi kita lebih memahami dahulu karakter anak agar kita dapat mengetahui cara yang berkesan menasihati anak tanpa menyakiti hatinya.

Tonton VIDEO Penuh Di Bawah :

Apa pendapat anda?

Silakan SHARE untuk cerita dan berita menarik..

Sumber : Mhgoodtimes / Youtube / Terjemahan Oleh Berita Kopak