Kajian Membuktikan Bahawa Lelaki Yang Mempunyai Hubungan Dengan Wanita Yang CHUBBY Lebih Gembira Dan Lebih Dilayan Dengan Baik !

Kajian Membuktikan Bahawa Lelaki Yang Mempunyai Hubungan Dengan Wanita Yang CHUBBY Lebih Gembira Dan Lebih Dilayan Dengan Baik !

Di dunia yang kita hidup hari ini, masyarakat telah membanjiri gambaran tentang “wanita” yang ideal dalam media. Taraf kecantikan yang digambarkan dalam media dan iklan jarang menggambarkan wanita rata-rata, menyebabkan kebanyakan lelaki memilih wanita yang lebih kurus.

Sila SHARE Dan Like Facebook Berita kopak Untuk Cerita Dan Berita Menarik!

Walaupun lelaki biasanya lebih suka wanita langsing, kajian menunjukkan bahawa lelaki tidak boleh membataskan diri dalam memilih pasangan mereka.


Gambar Sekadar Hiasan

Laman berita Argentinian Nuevo Diario telah menerbitkan tuntutan radikal pada 15 Januari 2017.

Tajuk artikel diterjemahkan kepada “Kajian Mengesahkan Bahawa Wanita Chubby Membuat Lelaki Lebih Selamat Daripada Wanita Kurus”

Menurut kajian baru yang dijalankan oleh Dr Filemón Alvarado dan Dr Edgardo Morales di jabatan psikologi UNAM, lelaki yang berinteraksi dengan wanita yang gemuk cenderung tersenyum lebih banyak. Hubungan ini juga dikatakan lebih baik dalam menghadapi masalah daripada lelaki yang mempunyai hubungan dengan wanita tipis.

Kajian itu juga mendakwa bahawa wanita kurus jarang didekati dan mereka lebih cenderung untuk tidak bersahabat dan kurang ekspresif dengan emosi mereka.


Gambar Sekadar Hiasan

Berikut adalah sebab-sebab yang merumuskan penemuan penyelidikan mengenai mengapa lelaki yang mempunyai hubungan dengan wanita gemuk adalah sepuluh kali lebih bahagia:

1. Wanita gemuk tidak meletakkan terlalu banyak tekanan pada pasangan mereka agar sesuai.
2. Mereka tidak cuba mengurangkan berat badan. Ini bermakna kebiasaan makan lebih bebas!
3. Membeli coklat kegemaran mereka boleh membuat mereka gembira.
4. Orang-orang Chubby pada umumnya mempunyai keperibadian yang lebih besar dan lebih lucu.
5. Wanita gemuk memberikan pelukan terbaik dan hebat untuk berpelukan.
6. Wanita yang lebih besar cenderung mampu memasak lebih baik. Ia seperti pepatah lama, jalan ke hati seorang lelaki adalah melalui perutnya.

Walaupun kajian ini adalah satu kajian dari segi peralihan cara kita melihat wanita gemuk, kedengaran sedikit mustahil untuk menjadi kenyataan dan terdapat beberapa orang yang curiga yang merasa sukar untuk mempercayai bahawa kajian itu pernah dilakukan.

Menurut Snopes “beberapa bendera merah jelas keluar dari kelelawar. Yang paling mudah ditemui ialah hakikat bahawa tidak ada laporan berita tunggal mengenai topik ini yang menyediakan pautan kepada “kajian baru” yang dirujuknya. “

Mereka juga cuba mencari penyelidikan yang akan membawa mereka ke kajian yang dijalankan oleh Dr Filemón Alvarado dan Dr Edgardo Morales. Malangnya mereka mendapati bahawa penyelidikan yang disebutkan tidak pernah menerbitkan apa-apa mengenai topik ini sekurang-kurangnya dua tahun yang lalu.


Gambar Sekadar Hiasan

Kita hanya perlu mengambil kajian ini dengan secubit garam dan sekurang-kurangnya kita dapat belajar sesuatu daripadanya. Kami tidak sepatutnya menghakimi penampilan orang luar kerana tidak sepatutnya anda kurus, gemuk, tinggi, pendek, gelap atau adil selagi anda menyukai diri anda seperti anda!

Apa pendapat Anda?

Silakan SHARE dan Semoga Bermanfaat.

Sumber : enGoodtimes.my