Rendam Kaki Anda Dalam Campuran Cuka Dan Air Suam, Ini MANFAATNYA Yang Ramai TAK TAHU !!

Rendam Kaki Anda Dalam Campuran Cuka Dan Air Suam, Ini MANFAATNYA Yang Ramai TAK TAHU !!

Cuka biasa digunakan dalam masakan atau permakanan. Tetapi tahukah anda selain daripada itu, cuka juga sangat berguna untuk kesihatan dan kecantikan.

Caranya mudah sahaja, hanya mencampurkan cuka ke dalam bekas yang berisi air suam, kemudian rendam kaki anda selama setengah jam. Anda akan rasa sendiri perbezaannya.

Cara ini akan memberi anda manfaat seperti di bawah :

1) Tidur akan nyenyak

Korang rendam kaki korang selama setengah jam dalam air cuka okay! Cara ini akan membuatkan urat saraf kaki korang lebih rileks dan pasti akan membuatkan tidur jadi lebih lena.

2) Kelelahan akan hilang

Tahukah anda cuka putih dapat melancarkan peredaran darah dan sekaligus membantu tubuh korang yang lelah itu. Ia membantu tubuh yang lelah agar peredaran oksigen akan lebih lancar dan ia akan membuatkan tubuh korang jadi lebih ringan.

3) Membuang sampah dalam tubuh

Korang tahu tak bahagian kuku ada banyak zon refleksi yang cukup hebat tau, cuka tu boleh menembusi kulit kaki dan akan meningkatkan aliran darah, tingkatkan fungsi organ tubuh, buang segala kotoran dan juga akan membantu pengendalian bermacam peny@kit kr0nik tau !

4) Akan melembabkan kulit

Kalau kulit kaki korang kering dan pecah –pecah akan terawat sekiranya kaki korang berendam dalam air cuka setiap hari selama 1 minggu

5) Mencegah kelainan kuku

Cuba rendam selama 30 minit sehari dan ia akan mencegah peny@kit kuku korang.

Silakan SHARE. Semoga bermanfaat..

Sumber : Happytfy via Gegar.my