Nak Tengok Perempuan Yang Betul-Betul Cantik ? Tengok lah Perempuan Yang Sudah Ada Anak..

Nak Tengok Perempuan Yang Betul-Betul Cantik ? Tengok lah Perempuan Yang Sudah Ada Anak..

Lumrah semula jadi wanita ingin kelihatan cantik lebih-lebih lagi di mata insan yang mereka sayangi. Definasi cantik itu sendiri adalah subjektif. Setiap orang mempunyai citarasa yang berbeza.

Namun begitu, perkongsian daripada Saudari Shaza Sulaiman ini membuka mata perempuan yang betul-betul cantik adalah perempuan yang sudah ada anak.

Baca Perkongsian dari facebook Shaza Sulaiman di bawah :

Perempuan kalau cantik masa bujang, itu normal. Tiada tanggungan, tiada anak, paling paling headache pun fikir tentang masalah boyfriend atau next vacation destination. Kalau nak tengok perempuan itu benar-benar cantik atau tidak, tengok perempuan yang sudah ada anak, yang sudah menjadi mama. Especially yang single mother.

Sebab apa ? Okay, let me tell you.

Seorang ibu :

1. Badan pernah jadi expand mengalahkan gajah bunting, hidung jadi macam gobuk, paha macam kaki gajah, perut bermacam design mengalahkan kain batik. Tetapi masih boleh maintain slim selepas beranak.

2. Beside hectic work schedule, stress tahap gaban, masalah dunia yang sentiasa tidak adil, apabila pulang ke rumah mereka masih boleh melayan anak dengan penuh kasih sayang.

3. Kepala pusing, headache, demam teruk, tetapi mereka masih gagah bangun tengah malam buat susu anak.


Photo vebma.com

4. Penat macam mana sekali pun, tetapi mereka masih boleh alert semasa tidur. Terpaksa tidur-tidur ayam. Tidur pun tak boleh bebas sebab bimbang baby kena onsit.

5. Multitasking. Boleh buat double triple job untuk isi perut-perut si kecil di rumah.

6. Beside all the stress from work/friends/collegue etc, but can still appear beautiful, nice and sweet.

7. Anak-anak terurus walaupun sibuk dengan urusan office dan house chores.

Sebenarnya menjadi ibu ini bukan susah mana pun. Get pregnant and after 9 months, there you are,

CONGRATULATION! You are a mom! But that’s not it, di situlah kehidupan bermula. Part raising a child itu yang mencabar. Sebenarnya tak susah pun, mencabar yes, but that is what we call life. Sebab I believe setiap anak ada rezeki masing-masing. God will not give you a baby if He know that you are not capable of raising a child.


Photo cdn.idntimes.com

So, jangan takut untuk menjadi ibu. Penat memang penat, but it’s all worth it. Belum ada anak, cantik, menawan, terurus dan macam-macam lagi, semua orang boleh buat. Tetapi untuk tampil cantik dan kemas selepas dah ada anak, belum tentu orang boleh buat.

To all gorgeous mother out there, SALUTE!

Apa Pendapat Anda? Adakah anda bersetuju ?

Silakan Share Dan Semoga Bermanfaat

Sumber : Shaza Sulaiman Facebook by Berita Kopak