Padan muka kau Diva AA ! Baru kena buku dgn ruas. Kau nak sangat kan.. Aku kasi kan.. Baru dia tahu langit itu tinggi rendah ! ” – Datuk Chef Wan

Padan muka kau Diva AA ! Baru kena buku dgn ruas. Kau nak sangat kan.. Aku kasi kan.. Baru dia tahu langit itu tinggi rendah ! ” – Datuk Chef Wan

Semalam kami ada siarkan kisah mengenai ‘perang mulut’ antara Datuk Chef Wan dan artis kontroversi Azwan Ali atau Diva AA. Untuk baca kisah penuh, boleh klik : Aksi ‘ Perang Mulut ‘ Datuk Chef Wan Dengan Azwan Ali Buat Ramai Yang Terhibur. Serius Kelakar !!

Menerusi akaun instagram, Datuk Chef Wan sekali lagi berkongsi pengalaman satu pentas dan bekerja dengan Azwan Ali semasa menjayakan program Arena Panggang terbitan Astro. Chef Wan juga ada memberi Azwan Ali beberapa nasihat. Jom baca luahan Chef Wan di bawah :

” Padan muka kau Diva AA ! Baru kena buku dgn ruas tadi. Saya panggang dan bantai dia cukup sampai mati kutu terus!.. “

” Dari radio propa yg memekak kan itu sepanjang tengah hari tadi terus senyap sepi sampai tak terlawan lah. Kau nak sangat kan.. Aku kasi kan.. “

” Baru dia tahu langit itu tinggi rendah! Terus buat annoucement konon sekarang ni CW jadi musuh no 1 kau la pulak depan live audiences tadi.. “

” Eeee kita ada class tak mengata di belakang. Depan2 lagi kena sebiji ! Buat apa sikit2 nak bermusuh buang masa aja to hate or take revenge against another person i told him tadi.. “

” If u have anything that u are not happy tell me on my face i can accept that. To keep anger in my heart i got no time. I am a happy soul.. “

” If nak bermusuh dgn saya that your choice but saya masih tegur dia dan berjabat tangan bila jumpa pun. Orang attention seeker ni kita layan aja. Banyak cakap kita luta kan cukup2.. “

” U are nice to me i am 10x more nicer to u. U are nasty and bitchy to me lubang cacing saya cari u nanti. I told him after rakaman he need to tone down his excessive anger and depression.. “

” Dont bottle it for too long as it get to no where. Learn to be happy and have a fabulous lifestyle. Life is too short. Why waste our energy for all that.. “

” He admitted that yes what i say and some of his fans also adviced him stop this habit of being angry all the time ke atas org lain. Why bark at all those hill pun. It get him to no where pun.. “

” Balik ni pi mandi air sejuk di perigi buta tu. Naik kan balik semangat yg dah jatuh tu!.. “

” To be perfectly honest saya tak pernah benci atau ambil hati dgn dia pun kerana masa zaman chit chat tu dulu pun dia ambil saya jadi guest artist to have my own CW chit chat.. “

” Kita tahu otak dia memang ada screw satu dua yg longgar. So kita layan dia aja secara bergurau, usik2 dah ada sifat belas kasihan pun ada di hati kita.. “

” Yang penting saya tak pernah bergaduh dgn dia sekali pun although the way he talked to me is seen as rude and disrespectful. Selama ini saya telan aja dan bersabar.. “

 

View this post on Instagram

 

Padan muka kau Diva AA!🙊😏😏🤣🤣 Baru kena buku dgn ruas tadi. Saya panggang dan bantai dia cukup sampai mati kutu terus! Dari radio propa yg memekak kan itu sepanjang tengah hari tadi terus senyap sepi sampai tak terlawan lah. Kau nak sangat kan.. Aku kasi kan. Baru dia tahu langit itu tinggi rendah!😤 Terus buat annoucement konon sekarang ni CW jadi musuh no 1 kau la pulak depan live audiences tadi.🤣🤣 Eeee kita ada class tak mengata di belakang. Depan2 lagi kena sebiji! Buat apa sikit2 nak bermusuh buang masa aja to hate or take revenge against another person i told him tadi. If u have anything that u are not happy tell me on my face i can accept that. To keep anger in my heart i got no time. I am a happy soul. If nak bermusuh dgn saya that your choice but saya masih tegur dia dan berjabat tangan bila jumpa pun. Orang attention seeker ni kita layan aja. Banyak cakap kita luta kan cukup2.😤🤣🤣 U are nice to me i am 10x more nicer to u. U are nasty and bitchy to me lubang cacing saya cari u nanti. I told him after rakaman he need to tone down his excessive anger and depression. Dont bottle it for too long as it get to no where. Learn to be happy and have a fabulous lifestyle. Life is too short. Why waste our energy for all that. He admitted that yes what i say and some of his fans also adviced him stop this habit of being angry all the time keatas org lain. Why bark at all those hill pun. It get him to no where pun. Balik ni pi mandi air sejuk di perigi buta tu. Naik kan balik semangat yg dah jatuh tu!😂😂😂 To be perfectly honest saya tak pernah benci atau ambil hati dgn dia pun kerana masa zaman chit chat tu dulu pun dia ambil saya jadi guest artist to have my own CW chit chat. Kita tahu otak dia memang ada screw satu dua yg longgar. So kita layan dia aja secara bergurau, usik2 dah ada sifat belas kasihan pun ada di hati kita. Yang penting saya tak pernah bergaduh dgn dia sekali pun although the way he talked to me is seen as rude and disrespectful. Selama ini saya telan aja dan bersabar.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Datuk Chef Wan turut berkongsi video menaiki Rolls Royce dengan Azwan Ali.

” Our entrance for the opening of Arena Panggang. Dah la hari2 naik Grab hari ni dapat Rolls Royce pulak. Siap 2 bodyguard Arab ala2 predator gitu escort kita.. “

Datuk Chef Wan juga memuatnaik video saling berbalas cakap dengan Azwan Ali walaupun di hadapan penonton. Penonton-penonton siap menepuk tangan mereka.

Tonton video penuh di bawah :

 

View this post on Instagram

 

Recording in session now…

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Rata-rata netizen tidak sabar menunggu progam ini ditayangkan di televisyen. Mereka tidak sabar untuk menyaksikan gelagat dua personaliti TV ini. Antara komen-komen netizen :

” Pernah terserempak Diva AA di Petronas Batang Kali beberapa tahun dulu. Tak sombong. Senyum balik kat saya. Behind that image & negative news about him, I don’t know why I feel that he’s actually a nice guy.. “

” Bila show ni nak masuk tv dato? Nak tgkkkk! “

” Mampus keras habis la crew production tgh duk keje tu, tak start2 shoot. Jem smue org.. Mohon audiences yg dtg tgok tu memasing buat live. Kakakaka

” So kelakar la CW and AA. Pecah peruttt.. “

” Terhibur… dua dua open minded leh jer gurau gitu.. kasaq kasaq Di mulut ja.yg muda mau sentap Dah.. respect .. “

” Meriah nye dato rancgan ni.. Ala balah berbalah suke2 xpela kn.. nama, pon show.. Haha..hrp jgn ade yg simpn dlm hati.. Suke tgk la rancgn ni… Dato nti umum ea bile kuar… Hehehe.. “

” Dia memang baik even dulu saya pernah tegur dia dan dia celakakan sy dkt ig pastu block, saya tak menyumpah dia pon tapi saya ketawa sbb dia funny! Tapi jumpa depan2 dia baik sangat, senyum balik sambil dlm hati oh kau x cam ke aku yg kau celaka kan pastu block. Kahkahkah gurau tapi sy suka dia personally.. “

Rata-rata netizen terhibur menonton video yang dimuatnaik oleh Datuk Chef Wan ini. Beberapa netizen menceritakan pengalaman mereka berjumpa Diva AA di luar. Mereka memuji keperibadian Diva AA di belakang camera.

Apa-apa pun admin nak cakap kedua-dua Datuk Chef Wan dan Azwan Ali memang sporting sangat, walau pun ‘berperang’ macam nak ‘meletup’ tetapi mereka terap ‘cool’. Kasar hanya di mulut sahaja, tak main sentap-sentap. Orang cakap biasanya kalau mulut bising ini, hatinya sangat baik. Harap-harap begitulah..

Sumber : IG Datuk Chef Wan by Berita Kopak