Kerana Kakinya Sebelah, Lelaki Ini Berjalan Mengensot-Ngensot, Tetapi Beberapa Orang Menyuruh Dia Ke Tepi Jalan. RUPA-RUPANYA…

Kerana Kakinya Sebelah, Lelaki Ini Berjalan Mengensot-Ngensot, Tetapi Beberapa Orang Menyuruh Dia Ke Tepi Jalan. RUPA-RUPANYA…

Di zaman serba mencabar ini, manusia melakukan apa sahaja supaya mendapat sedikit wang untuk menampung kehidupan seharian. Ada yang mencarinya secara halal dan ada yang mencarinya secara menipu.

Dengan mengambil kesempatan daripada rasa simpati orang ramai terhadap golongan kurang upaya, mereka berpura-pura menjadi seperti orang cacat seperti lelaki di dalam video di bawah ini. Dia sanggup menyamar sebagai orang cacat yang tidak mempunyai sebelah kaki dan berjalan mengensot-ngensot untuk menagih simpati dari orang ramai.

Setelah beberapa lama, penyamarannya dikesan oleh beberapa orang dan mereka menangkapnya sambil merakamkan video supaya menjadi pengajaran kepada dirinya supaya insaf dan menjadi pengajaran kepada orang ramai supaya tidak mudah terpedaya.

Dia dilihat berjalan dengan mengensot di pinggir jalan

Beberapa orang menyuruhnya ke tepi jalan dan memaksanya membuka seluar

Dia memakai seluar jean yang ketat berlapis-lapis

Setelah itu, kelihatan kakinya keluar. Dia menyimpan kakinya di dalam seluar yang ketat untuk menagih simpati orang

Lihat dia boleh berdiri dengan normal dan kelihatan dia juga sihat

Tonton VIDEO Penuh Di Bawah Ini

Begitulah realitinya hidup sekarang, manusia melakukan pelbagai cara bagi memperolehi wang walaupun mereka sanggup menjadi ‘├žacat’ walaupun ternyata mereka adalah sihat.

Diharapkan Video di atas menjadi pengajaran dan teladan kepada kita supaya berhati-hati dengan pelbagai taktik yang berlaku.

Terima Kasih kerana membaca Artikel ini.

Silakan SHARE Untuk Kami terus Berkongsi Kisah Terbaik untuk Anda!

Sumber : Facebook Eris Riswandi

Disediakan Oleh Beritakopak.org