Dipanggil Bahl0l Oleh Pemandu Biadap, TAK SANGKA Ini Tindakan Diana Danielle. Ambikkk Kau ! Kan Dah Kena..

Dipanggil Bahl0l Oleh Pemandu Biadap, TAK SANGKA Ini Tindakan Diana Danielle. Ambikkk Kau ! Kan Dah Kena..

Menerusi akaun instagram, pelakon cantik Datin Diana Danielle berkongsi pengalaman berhadapan dengan pengguna jalan raya yang kurang ajar dan tidak beradab. Perkongisan Diana sehingga kini mendapat 83 ribu ‘view’ dan banyak komen di instagramnya.

Menurut isteri kepada Dato’ Farid Kamil ini, Diana menceritakan dia bertembung dengan sebuah kereta yang melawan arus semasa lalu di jalan sehala. Pemandu berkenaan meminta Diana ke tepi dan memaksa Diana untuk memberikan laluan untuknya.

Apa yang menyebabkan ramai yang geram adalah sikap pemanda berkenaan yang marahkan Diana dengan kata-kata kesat dan akhiranya pemandu dan pasangannya itu mendapat pengajaran dengan Diana.

Baca perkongsian penuh Diana di bawah :

Malaysians tolong buang sikap suka main redah bila drive, I know typo here & there tapi jangan jadi seperti mereka. Kesedaran civic pls.. “

” I nak nasihat pada laki bini yang sama2 tak ada manners dan menyusahkan orang. BILA JALAN 1 WAY dan SEMPIT tolong BIJAKKAN OTAK dan jangan melawan arus jalan.. “

” Kau menyusahkan orang, dan kau paksa paksa orang lalu tepi. Kau expect orang nak lalu tepi kereta kau dekat jalan yang memang sempit.. “

” Kalau aku graze kereta tepu tu semata2 nak bagi KAU yang DEGIL jalan, kau nak bayar ke ? Semestinya TAK.. “

” So, jangan paksa orang bila KAU yang masuk salah jalan ! Otak mana ? Kenapa suka susahkan orang ? Kenapa tak ada manner ? “

” Her huband (kot) datang and even panggil I BAHLOL wheen i refuse to go pass her car when she is obviously taking up space in the very narrow road.. “

” Kau salah jalan, tak tahu reverse balik, dan takde segan malu panggil orang Bahlol ? Siap tunjuk middle finger. lepas laki tu reverse siap cakap ‘ OI CEPAT LALU’.. “

” Aku terus kat situ jugak berlawan mulut la dan kau ‘ OI ‘ kan orang.. That guy attitude orang tak ada etika & fikir dia sorang senang.. Padan muka had to reverse balik. Tau pun susah kan ? “

” Nak selit tepi kereta, kau apehal ? Kau bukan kisah kalau orang terkapai2 nak bagi muat kereta just to accomodate to YOUR STUPIDITY.. “

” You’re the actual BAHLOL, both of you.. “

Rata-rata peminat menyokong tindakan Diana memberi pengajaran kepada pasangan suami isteri itu. Ada yang turut sama menceritakan pengalaman-pengalaman mereka. Antara komen-komen peminat :

” Penah kene jgk datin.. Adoii.. Kite yg betul way, die pulak babi2 kn kite.. Mmg aku sinsing baju smpai lengan lh.. Ko nk sgt kn.. Kebetulan nk g kedai blkg umah je. Nsb baik lh time tu i bawa kete buruk. Haaa pe lg bergeseeeeekkk lh.. Haaa padan kn muke.. Bru die nk reverse.. Kete buruk i tu xpe, calar balar pun.. Hahahhaa.. Janji i mmg puas hati.. Kete die teruk jgk kene. Ko yg salah jln pastu nk minta ganti rugi.. Pastu x cukup bibir die nk carutkn i.. I ckp u g buat report dlu, klu u betul i ganti.. Kikikiki.. “

” Mmg betul… Klau dh one way pastu ko dh songsang suruh kite plk yg bg jln kt dia ko dh kenape… Pastu tgk2 org mcm nk mkn.. Siap maki hamun kita.. Mmg bahlol itu org… “

” Dorang buta huruf kot x reti baca sign board jalan..dah la buta pastu mem’bahlol’kan org pulak tu..jenis perangai kurang diajar tu… “

” Makcik pernah kena, sbb nak bagi ruang kat org tu kereta masuk longkang, kita nak kluar. dia nak masuk, kita dah nak sampai jln besar, dia tak nak gerak, kita pakai kereta myV, dia pakai kereta pacuan empat roda Lexus, kita akhirnya masuk longkang, dia boleh tengok aje. Itulah sebahgaian sikap masyarakat Malaysia.. “

” Pernah kene dekat plaza tol sg. Besi.. die himpit nk masuk sdngkn die salah lorong.. pastu langgar side mirror.. wife die beleh bukak tgkp je then btol side mirror die without say sorry.. then her husband acah terus pakai topi lambang polis.. so do i care kalau kau polis pon..kalau salah say sorry lah.. “

” Yes snang, dh tau salah jalan reverse lah balik tak pyh tegakkan benang yg bsh.. tak paham betul perangai.. thank God D you manage to tak bg jalan, kdg2 they think pompuan bwk kreta lemah and just wanted to bully them.. we need to demolish this kind of atittude.. “

Kepada semua pengguna jalanraya, sila patuhi peraturan di jalanraya. Tolong jangan main redah dan menyusahkan orang lain. Jangan disebabkan kita yang salah, orang lain yang kena tanggung akibatnya.

Anda ada pengalaman sebegini ? Silakan SHARE…

Sumber : IG Diana Danielle by Berita Kopak