Biasa Kita Dengar Orang Cakap ‘Kau Kalau Sembang, Lembu Pun Boleh Terbang’… Sekali Dia ‘Terbang’ Betul Daa…

Biasa Kita Dengar Orang Cakap ‘Kau Kalau Sembang, Lembu Pun Boleh Terbang’… Sekali Dia ‘Terbang’ Betul Daa…

Biasa kita mendengar kalimat ‘kau kalau sembang, lembu pun boleh terbang’. Kalimat itu yang bermaksud orang yang bercakap besar tetapi tiada apa pun yabg mampu dia buat antara kalimat yang popular diucapkan sekarang. Tetapi secara kebetulan sebuah video yang tersebar di media sosial, seekor lembu ‘terbang’ tinggi .

Di dalam video tersebut, lembu yang ‘terbang’ itu sebenarnya dipindahkah ke tempat kandangnya. Ia diikatkan pada tali lalu di terbangkan melalui sebuah helicopter. Yang melucukan lembu itu dilihat berada dalam keadaan gayat dilihat dari keadaannya selepas mendarat.

Ia kelihatan sangat lemah kemungkinan tidak biasa diterbangkan terlalu tinggi di udara. Ataupun mungkin ia merasa kejutan kerana tidak biasa terbang ‘tinggi’. Walaubagaimanapun dia nampak kembali pulih selepas beberapa lama.

 Lembu ini kelihatan tinggi berada diudara seolah-olah sedang terbang

Nampak lembu ini seperti tidak sabar untuk mendarat

Akhirnya sampai juga ke tanah selepas terbang tinggi

Masih berada dalam keadaan lemah, kemungkinan tidak tahan dengan gayat

Helikopter yang menerbangkan lembu ini

Begitulah kisah lembu terbang. Nanti jika kawan-kawan yang bercakap kalimat lembu pun boleh terbang bolehlah ditunjukkan video ini. Kerana lembu sekarang sudah boleh terbang tinggi. Jangan marah ya! Sekadar bergurau..

Tonton VIDEO Penuh Lembu Terbang di bawah Ini

Apa Pendapat Anda?

Silakan SHARE Untuk Cerita Dan Berita Menarik!

Beritakopak.org