” Kau jangan nak kurang ajar yer, kau yang nak berjoget2, nak tunjukkan tu, nak tunjukkan ni, aku pula yang kena.. ” – Dato’ Aliff Syukri

” Kau jangan nak kurang ajar yer, kau yang nak berjoget2, nak tunjukkan tu, nak tunjukkan ni, aku pula yang kena.. ” – Dato’ Aliff Syukri

Baru-baru ini video muzik lagu Bobo Di Mana, nyanyian usahawan kosmetik terkenal Dato’ Aliss Syukri yang berkoloborasi dengan Nur Sajat dan Lucinta Luna telah dimuatnaik di Youtube secara ‘official’.

Sehingga kini video muzik ini mempunyai seramai 13 ribu yang ‘like’ dan jumlah ‘dislike’ lebih mengatasi iaitu sebanyak 131 ribu.

Yang terbaru menerusi akaun instagram, Dato’ Aliff ada memuatnaik satu video perbualan dengan isterinya, Datin Shahida dan juga Nur Sajat. Menurut Datin Shahida, beliau sudah banyak kali memberi nasihat kepada Dato’ Aliff dan Nur Sajat supaya tidak membuat lagu Bobo Di Mana itu.

Dalam video itu, Dato’ Aliff dan Nur Sajat saling menuduh dan menyalahi antara satu sama lain. Datin Shahida mengatakan sebenarnya kedua-dua Dato’ Aliff dan Nur Sajat sama sahaja dan turut menasihati mereka berbaliklah kepada agama dan yang haram jangan dihalalkan.

Terus Nur Sajat ubah topik tanya betul ke Datin Shahida akan rekod lagu nasyid selepas ini. Tapi kalau betul apa salahnya kan ? Tak sabar admin nak dengar lagu nasyid nyanyian Datin Shahida.

Jom tonton video penuh di bawah :

” Pening lah saya… gara gara step bobo ni bkn salah saya .. korang rasa salah siapa?? cer komen di bawah dan tngok di youtube.. “

 

View this post on Instagram

 

pening lah saya… gara gara step bobo ni bln salah saya .. korang rasa salah siapa?? cer komen di bawah dan tngok di youtube #bobodimana di chanel. youtube tv terlajaklaris @nursajat02 @shahidadherbs . . . kalau korang nak tngok mcm mana kehidupan sy blh buka youtube sy sy update hari hari ala2 paprazi… blh tngok youtube Tv Terlajak Laris sy dah psoting yaaa..tpi nak tngok kena subscribes ye dulu baru boleh tngok.. sbb vedio tu lebih 10mnit di ig seminit jeerr soo korang boleh belajar cara masa yg betul.. #jakarta #indonesia #bandung #cook #chef #gendut #banjar #food #jawabarat #letscook #mylifestye #ohabangkosmetik #luxurylifestyle #healthylifestyle #deco #bisnesman #beauty #malaysia #aceh #welovejakarta #mensfashion #youtube #tv #terlajaklaris

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Rata-rata peminat terus mengecam tindakan Dato’ Aliff berkolaborasi dengan Nu r Sajat dan Lucinta Luna membuat lagu dan video Bobo Di Mana. Antara komen-komen netizen :

sisrenabeautystore : Lagu bobo tu ok dato.. tp video nya tu segan jgk kite yg dewasa ni tgok hehe tukar la video lain.. lebih clean hehe ada btl jgk kata netizen.. internet ni pelbagai umur tengok.. anak dato pun boleh tengok.. jd gejala tak sihat..

koleksiiman : Jgn kate ble kite komen ni kite mmbnci.. Tp teruk sgt.. dato @aliffsyukriterlajaklaris.. Bak kte datin jgn halal kn bnde yg haram.. Ples dato.. Sy tabik pd dato tp ble jd gni.. Hadoiii sedih r.. Duit, popular, dunia semate2kn. Allah..

azliahmd : Delete video tu dato. Xsenonoh la. Banyak lagi cara marketing yang sesuai tapi bukan cara macam ni

dasuki.suhaimi_ : Bila diri dh trasa dgn dunia mcm ni laa… Dh x pkir akhirat n x pkir psal agama… Bila dri dh strt syg dunia. just ckp je dri ni pom x smpurna

dyamohamad : still shame on you la datuk. dah ada bisnes tapi stil nak terlibat dlm industri seni. kalau bg impact yg positive takpe jugak. niii mcm haram

sitirahanim : Maaf dato’… bile dato’ buat video ni… sedikit sebyk dato’ buat ank2 confuse. Dato’ ada anak2 lelaki… satu masa nnti ank2 dato’ buat mcmni juga kat wanita tulen mcmana nnti? Adakah dato’ akan tersenyum bangga? Maaf dato’… just my 20 cents.

Sumber : IG Dato’ Aliff Syukri by Berita Kopak