Bukan Semua Orang Yang Mencuri Itu Tidak Ada Sifat Baik, Lihat Apa Yang Pencuri Ini Lakukan Kepada Mangsanya…

Bukan Semua Orang Yang Mencuri Itu Tidak Ada Sifat Baik, Lihat Apa Yang Pencuri Ini Lakukan Kepada Mangsanya…

PADA masa kini, dalam keadaan hidup yang semakin menghimpit dan sukar, kita akan menemui berbagai ragam manusia. Kita perlu lebih berhati-hati apabila berada di khalayak ramai kerana kita tidak pasti siapakah antara mereka yang akan mengambil kesempatan atas peluang yang ada.

Di sebuah video yang viral di media sosial, seorang lelaki sedang tidur si sebuah stesen keretapi.

Kemudian ada seorang lelaki yang berjaket hitam menghampirinya dan kemudian mengambil dompet milik lelaki yang sedang tidur tersebut.

Tidak lama kemudian, selepas pencuri dompet tersebut beredar, lelaki yang tidut itu bangun. Dia kelihatan menggigil akibat kesejukan dan berjalan dengan terhoyong-hayang. Tidak pasti adakah dia dalam keadaan mabuk atau kesejukan ataupun berada dalam keadaan kurang sihat. Dalam keadaan kurang sedar itu, dia telah terjatuh ke bahagian rel kereta api.

Kebetulan pada ketika itu tiba sebuah keretapi dan berhenti betul-betul di hadapan tubuh lelaki tersebut. Apa yang mengejutkan, lelaki yang mencuri dompet lelaki itu tiba-tiba datang dan terus menyelamatkan lelaki yang menjadi mangsanya sebelum itu.

Walaupun ianya kelihatan pelik, tetapi tiada siang menyangka si pencuri itu masih peduli akan keselamatan dan nyawa orang yang menjadi mangsa curinya.

Begitulah kehidupan yang serba-serbi moden ini. Ramai di luar sana masih mempunyai sifat baik tetapi terpaksa melakukan sesuatu yang bukan keinginannya demi sesuap nasi mungkin.

Tonton VIDEO Penuh Pencuri Menyelamatkan Mangsanya Di Bawah

Apa Pendapat Anda?

Silakan SHARE dan Semoga Bermanfaat!

Sumber : Youtube.com