” Kadang dia tengok aku suap anak2 makan, dia kat tepi menitik2 air mata. Dia cakap kat sini dia dibayar untuk jaga orang tua dan baby, sedangkan anak dia kat kampung sedang sakit.. ” – Ozlynn

” Kadang dia tengok aku suap anak2 makan, dia kat tepi menitik2 air mata. Dia cakap kat sini dia dibayar untuk jaga orang tua dan baby, sedangkan anak dia kat kampung sedang sakit.. ” – Perkongsian Ozlynn mengenai kisah hidup pengasuhnya buat ramai yang menitiskan air mata…

Menerusi akaun instagram, Ozlynn ada berkongsi satu video suprise sempena hari lahir pengasuh anaknya, Nur Latifah Moleiq Hanania. Pengasuh yang bernama Cora ini difahamkan berasal dari Philippines. Menurut Ozlynn, Cora yang sudah sebulan lebih menjaga anaknya ialah seorang yang penyayang dan tegas.

Perkongsian Ozlynn mengenai kisah kehidupan seorang yang bernama Cora ini buat ramai yang sebak dan terharu. Usaha Cora yang terpaksa meninggalkan keluarga dan anaknya yang sakit demi mencari rezeki buat ramai yang mengalirkan air mata.

Jom tonton video penuh di bawah dan baca perkongsian Ozlynn mengenai Cora :

” Happy birthday Cora!! Kelam kabut dia g panggil ariq kt luar sb kita saje buat kelam kabut konon nak mintak tlg ariq.. skali dia kena main la cik salmah.. “

” Ok korg mesti tertanya sape dia nih.. ok dia nurse yg jaga baby sepanjang aku bekerja kt luar.. org yg tegas tp penyayang.. dh sebulan lebih jaga baby.. “

” Byk benda aku tau ttg dia dan belajar dr dia.. kita nih bersyukur masih boleh kerja di negara sendiri, nak dgn x nk je atau memilih dgn x.. “

” Satu mlm duk dgn dia tgk dia cerita tahan sebak.. dia ckp kt sini kdg dia di byr utk jaga org tua, baby.. sedangkn anak dia kt kg sakit.. terpaksa dia tinggalkan sb nak cari duit lebih kt malaysia.. “

” Bulan 5 aritu suami dia meninggal.. so dia skrg kena tanggung mak, abg dia yg dh tua dan anak dia yg x sihat.. tabah betul dia.. kdg dia tgk aku suap anak2 makan.. dia kat tepi menitik2 air mata.. aku nmpk dia cuba sorok muka.. “

” Aku pon x nk dia sedih trus ckp tp x pandang muka dia.. aku suh dia keje leklok.. nnt aku bwk anak ko dtg sini melawat ko.. jgn risau pasal duit belanja n tiket flight.. nnt aku curik duit laki aku sb dia byk duit.. “

” Tergelak dia smbl lap airmata dgr aku ckp.. dia bkn islam tau.. tp dh selalu dgr aku ckp InsyaAllah, dia sendiri sebut.. yes maam, insyaAllah.. “

” Hareyyy betul aku lak yg sedih.. x ssh pon nak bahagiakan org.. bg kasih syg… iyeee kasih syg… percayalah korg akn bahagia juga.. “

 

View this post on Instagram

 

Happy birthday Cora!! Kelam kabut dia g panggil ariq kt luar sb kita saje buat kelam kabut konon nak mintak tlg ariq.. skali dia kena main la cik salmah🤣🤣..ok korg mesti tertanya sape dia nih.. ok dia nurse yg jaga baby sepanjang aku bekerja kt luar.. org yg tegas tp penyayang.. dh sebulan lebih jaga baby.. byk benda aku tau ttg dia dan belajar dr dia.. kita nih bersyukur masih boleh kerja di negara sendiri, nak dgn xnk je atau memilih dgn x.. satu mlm duk dgn dia tgk dia cerita tahan sebak.. dia ckp kt sini kdg dia di byr utk jaga org tua, baby.. sedangkn anak dia kt kg sakit.. terpaksa dia tinggalkan sb nak cari duit lebih kt malaysia.. bulan 5 aritu suami dia meninggal.. so dia skrg kena tanggung mak, abg dia yg dh tua dan anak dia yg x sihat.. tabah betul dia.. kdg dia tgk aku suap anak2 makan.. dia kat tepi menitik2 air mata.. aku nmpk dia cuba sorok muka.. aku pon xnk dia sedih trus ckp tp x pandang muka dia.. aku suh dia keje leklok.. nnt aku bwk anak ko dtg sini melawat ko.. jgn risau pasal duit belanja n tiket flight.. nnt aku curik duit laki aku sb dia byk duit.. tergelak dia smbl lap airmata dgr aku ckp.. dia bkn islam tau.. tp dh selalu dgr aku ckp InsyaAllah, dia sendiri sebut.. yes maam, insyaAllah.. 😢 hareyyy betul aku lak yg sedih.. x ssh pon nak bahagiakan org.. bg kasih syg… iyeee kasih syg… percayalah korg akn bahagia juga..

A post shared by Johan & Ozlynn (@jozlynnhanania) on

Rata-rata netizen meluahkan rasa sebak menonton video ini. Antara komen-komen netizen :

ketot_metot : Hepi besday Cora..sebaknye dgr kisah die.. Tq @jozlynnhanania bhgiakn insan ini..nsb manusia smue Xsame..moge allah limphkn rahmat rzeki n segala2 yg baik2 dirahmati allah sentiase

canter0087 : Semoga puan dan En Johan sentiasa dirahmati oleh Allah S.W.T dan dimurahkan rezeki.. banyak pahala dapat by helping her.. n the best is bila dia masuk Islam.. in shaa Allah one day

alyshairfan : Saat habis mbaca dada ni rasa sebak.. Smga dia terus tabah dan kuat utk ank dan family dia.. Bila kita berusaha mbahagiakn org.. Inshaa Allah kelak Allah swt gantikan kebahagiaan yg lain utk kita pulak..

arrffad : @jozlynnhanania you all berdua hati baik dan ramai Syg you all.. Betul pucuk pangkal hati kita kena bersih baru Allah Syg kita.. Semoga family Abg Johan selamat dan berjaya dunia akhirat insya Allah

hisyalinaismail : Tetibe kite meleleh air mata plak… Mmg bila kite bahagia kan org kite akan bertambah bahagia

rozianaaleesa : air mata saya pon menitik2 baca sis..adoiii..sebak pulak sambil baca..kita bahgiakan org lain n allah akan beri kebahgiaan yg terduga kat kita n bertambah rezeki kita kan

mizi369 : Kelakar la @jozlynnhanania Ni ayat curik duit laki tu.. Tp baik nye akak ni.. Smoga akak stu family diberikan kebahagiaan sepanjang hayat. Bahagia je tgk family akak ni

Alahai sebak betul hati admin tonton video ini. Bertambah sebak baca caption yang ditulis oleh Ozlynn. Semoga Allah murahkan lagi rezeki untuk pasangan Johan dan Ozlynn dan keluarga mereka. Bila kita bahagiakan orang, inshaAllah Allah akan bahagiakan kita.

Sumber : IG Jozlynnhanania by Berita Kopak