” Alahai lembutnya.. ‘ I don’t know Mummy ‘.. Picit hidung tu kang.. ” – Bila Aaisyah Dhia Rana ‘Speaking’, Buat Ramai Yang CAIR !!

” Alahai lembutnya.. ‘ I don’t know Mummy ‘.. Picit hidung tu kang.. ” – Bila Aaisyah Dhia Rana ‘Speaking’, Buat Ramai Yang CAIR !!

Aaisyah Dhia Rana tidak perlu diperkenalkan lagi. Ramai yang mengenali anak pasangan Rozita Che Wan dan Zain Saidin. Aaisyah yang lahir pada 1 November 2014 ini kini sudah berusia hampir 4 tahun.

Aaisyah juga mempunyai akaun intsgramnya yang tersendiri. Sehingga kini, Aaisyah mempunyai seramai 1.3 juta followers di instagram. Rata-rata peminat terhibur dengan video telatah Aaisyah yang dimuatnaik. Wajah Aaisyah yang comel itu pula membuatkan peminat tak jemu menatap gambarnya.

Jika anda pengikut akaun instagram Aaisyah dan ibunya, Rozita Che Wan atau mesra dengan panggilan Che Ta, kebiasaanya dalam video yang dimuatnaik memang jarang kita dengar Aaisyah ‘speaking’. Aaisyah biasanya bercakap dalam Bahasa Melayu tanpa pelat.

Yang terbaru, menerusi akaun instagram Aaisyah Dhia Rana, video Aaisyah sedang berbual dengan ibunya telah dimuatnaik. Dalam video berkenaan, Che Ta bertanya kepada Aaisyah nak makan apa.

Cara Aaisyah jawab itu buat ramai yang cair. Lembut, sopan dan sangat comel !! Apa-apa pun handbag memang tak pernah berpisah dari Aaisyah kan ? Alahai serius, sangat-sangat cute !!

Jom tonton video penuh di bawah :

” Uolsss makan apa pagi2 ni ? Aaisyah nk mkn nasi dgn teloq dgn kicap.. “

 

View this post on Instagram

 

Uolsss makan apa pagi2 ni ? Aaisyah nk mkn nasi dgn teloq dgn kicap😂 . #aaisyahdhiarana #sept2018

A post shared by AAISYAH DHIA RANA (@aaisyahdhiarana111) on

Rata-rata peminat memuji kecomelan Aaishah. Antara komen-komen peminat :

balqis_abdul96 : Jarang dgr aaisyah speaking so cute.. senangnye nak jage.. ikut je mommy ckp ape

zaitulhafas : Ayohai… ni cute overloaded tul… Bijak plak tu… Cyg Aaisyah…

anna_mardiana117 : Alahaiii… aaisyah lagi bz ngan beg lawa ni… mummy tanya garang terus aaisyah freez… kjap tak tau nak mkn ape,dah tu bila aaisyah angguk jer kepala bila mummy ckp,lagi nmpak aaisyah comel sangat2 dgn senyum simpulnye…

sitimasitahahmad : Adoiiiii comell nya…. nah sekali dia speaking ank mat salleh terus…. Ya Allah kurniakan lah aku ank mcm aisyah ni… comel bijak… semua cukup aih

milah_althafunnisa : Alaaa… Comeynya… I dont know mummy…

ogedeikhan2709 : Ni br btol, bila ckp melayu, btoi2 piau melayu, bila ckp english ada accent mat saleh. Ade ramai retis, ajaq ank ckp engliah sokmo, bila ckp melayu, pelat2 ckp, mcm ape je.

sumi_collectionshoppe : Alahai lembutnya.. I don’t know mummy.. Picit idung tu kang..

Jom tonton video lagi satu :

 

View this post on Instagram

 

#daddysdaughter #aaisyahdhiarana

A post shared by AAISYAH DHIA RANA (@aaisyahdhiarana111) on

Kami di Berita Kopak mendoakan Aaisyah membesar dengan sihat. Semoga Aaisyah berjaya di dunia dan akhirat dan menjadi insan yang berguna kepada ibu bapa, keluarga, agama, bangsa dan negara. Semoga lebih banyak lagi video-video comel gelagat dan teletah Aaisyah selepas ini.

Sumber : IG Aaisyah Dhia Rana by Berita Kopak