Masya Allah, Lihat Betapa Bu@s Dan Gan@snya Taufan Jebi Yang Melanda Jepun Sekarang!. Patutlah Orang Takut Sangat Taufan Ni…

Masya Allah, Lihat Betapa Bu@s Dan Gan@snya Taufan Jebi Yang Melanda Jepun Sekarang!. Patutlah Orang Takut Sangat Taufan Ni…

Negara Jepun telah mengeluarkan arahan perpindahan kepada lebih sejuta penduduknya dan juga telah membatalkan beratus-ratus penerbangan, di kala taufan Jebi sedang melanda barat negara itu, hari ini, dengan sekurang-kurangnya enam orang telah maut.

Sila LIKE Facebook Berita Kopak untuk Cerita dan Berita Terkini danTerbaik!

Serpihan Bangunan Terbang Di Udara Dan Percikan Api Elektrik Dilihat Meledak

Nama Jebi bermaksud ‘telan’ dalam bahasa Korea, ianya taufan yang sangat  dan adalah ribut terbaharu yang melanda Jepun, pada musim panas ini susulan hujan, tanah runtuh, banjir dan suhu panas yang telah mergorbankan ratusan mangsa.

Lihat Bahagian Atas Bangunan Yang Ditiupkan taufan Dengan Mudah Mengambarkan Kekuatan Taufan tersebut

Runtuhan Dari Bangunan Terbang Merata-rata disertai Dengan Guruh Yang Kuat

Rakaman video di media sosial menunjukkan ombak besar di tepi pantai, bumbung besi berselerak di tempat letak kereta, kereta terbalik, puluhan kereta terbakar di pusat pameran dan sebuah roda Feris berpusing kerana angin yang terlalu kuat.

Lihat Kenderaan Yang Berada Di Jalan Raya, Melayang di Bawa Angin

Apa-apapun kita harapkan semoga bencana tersebut agar cepat reda. Jepun sememangnya negara yang selalu di hujani dengan pelbagai bencana alam tetapi seperti kita maklum rakyat jepun adalah satu bangsa yang cepat membangun dan tidak berputus asa.

Semoga kali ini mereka akan terus bersabar dan semoga mereka cepat pulih dari kerosakan bencana taufan Jebi ini.

Tonton VIDEO Taufan Jebi di Bawah

Apa Pendapat Anda?

Silakan SHARE Untuk Info Terkini!

Sumber : Facebook / Di sediakan oleh Beritakopak.org