Akaun Instagram Dato’ Seri Vida Terus Dikecam Dan Diserang Oleh Netizen !!

Akaun Instagram Dato’ Seri Vida Terus Dikecam Dan Diserang Oleh Netizen !!

Heboh apabila Juara Gegar Vaganza 4, Aishah mengatakan hadiah rantai emas yang diperolehinya itu palsu. Ramai yang mempertikaikan Usahawan Kosmetik Dato’ Seri Vida tentang ketulenan rantai emas itu.

Namun begitu, Dato’ Vida mengesahkan bahawa rantai emas itu adalah tulen, bukannya palsu seperti yang didakwa Aishah.

” Itu barang kemas tulen. Saya tak tahu kalau ia palsu seperti didakwa Aishah, bermakna ada sesuatu yang tidak kena.. “

Sehingga kini netizen terus menghentam dan menyerang akaun instagram Dato’ Vida.

 

Antara komen-komen netizen :

” Ntah kata kaya sgt.. propa tunjuk kaya sana sini.. rm80k tu kan celah gigi.. bayar jerklaa.. eahh kan kayaaaa.. sikit jer tu tok.. “

” Dato, taknak ke bawa ketengah isu ni. Bawa ke court……….. Iyalah kan. Aishah tgh accuse Dato tu.. Kenapa dato diam je? Memang purposely bg hadiah useless ke? Dato kata 80k? Cane ni?. Dato kn gila glamer. Apa lg dato. Saman la aishah tu. sbb fitnah dato bg benda fake and bkn 80k pon. Taknak ke dato?.. “

” Dato vida, klu ye pun bg la yg ori kat cik aisha.. Mmgla tambahan je hadiah tu, tapi dh kate rege 80k.. Klu ade silap kt mane2 betulkan.. Hidup kite ni jgn menyombong sgt. Sekali allah tarik nikmat yg dia bg..kejap je.. “

” Saya harap bank Negara akan siasat perkara ni. Ganti hadiah Aishah dgn benda bernilai la Dato, bagi lavida coin tidak bermakna lebih elok ganti dgn emas atau wang tunai tiada issue lagi lepas tu dan Dato seharusnya memohon maaf pada Aishah.. “

” Hadiah tambahan kene menipu ke?? Terkinja bagai nak reban pentas tu bgtau 80k harga kalung tu lagi mau pertahankan ke?? Mane common sense ko time tu??

Aishah asal niat die nak ubah sikit nak bg kecik sikit kalung tu besar xselesa die nak pakai then bile die g kedai emas dorg yg detact benda tu xtulen.. hamboii setahun kene kencing.. penyanyi antarabangsa xdpt sebab otak penaja sana tau dr bg benda fake siap mentioned baiklah xyah bg langsung..

Aishah bukan menyanyi busking tepi jalan yg main sukati org letak dalam kotak duit berapa nak bg.. its competition.. dah nama competition pemenang harus la ade hadiah.. yg masalahnye ko menipu tu kenapa??? “

Semoga isu perbalahan antara Dato’ Vida dan Aishah berakhir dengan baik. Apa yang salah perlu diperbetulkan.

Sumber : IG Dato’ Seri Vida by Berita Kopak