Perbualan Farah Lee Dan Anaknya, Maream Buat Ramai Yang SEBAK dan Mengalirkan Air Mata !!

Perbualan Farah Lee Dan Anaknya, Maream Buat Ramai Yang SEBAK dan Mengalirkan Air Mata !!

Ramai yang sedia maklum Ally Iskandar dan bekas isterinya Farah Lee masih lagi berhubung baik walaupun sudah tidak bersama demi anak kesayangan mereka yang bernama Maream Esabel. Maream kini berusia 4 tahun, seorang anak yang ceria dan bijak.

Telatah Maream yang comel dan ceria sering dimuatnaik oleh ibunya, Farah Lee di instagram. Farah juga ada memuatnaik video bersama Ally Iskankar meraikan hari lahir Maream di sekolah Maream. Kedua-dua mereka sangat profesional demi anak kesayangan mereka.

” Since Maream dah besar dan tahu tentang birthday. so omma plan lah untuk dia celebrate becoming birthday kat school last week since tu last day dia kat sana.. “

” Tapi I was so occupied, plan dalam kepala ada tapi nak luahkan tu takde masa. A day before, baru cari clown, inform playleaders, daddy offer prepare cake, on the spot order creampuff dan semestinya goodie bag tak sempat prepare..”

” Jadi inilah dia hasilnya — walaupun birthday girl takut clown. But hopefully Maream and her friends had fun (obviously the playleaders too). Cuma Maream menyegan friends nyanyikan dia lagu birthday tu yang tak menahan.. “

” Omma harap Maream happy, sebab bila Maream happy omma happy, sebab bila Maream happy, less drama, sebab bila less drama omma happy.. “

. Since Maream dah besar dan tahu tentang birthday 😂 so omma plan lah untuk dia celebrate becoming birthday kat school last week since tu last day dia kat sana. . Tapi I was so occupied, plan dalam kepala ada tapi nak luahkan tu takde masa 🙈 A day before, baru cari clown, inform playleaders, daddy offer prepare cake, on the spot order creampuff dan semestinya goodie bag tak sempat prepare ðŸĪŠ . Jadi inilah dia hasilnya — walaupun birthday girl takut clown 😌 But hopefully Maream and her friends had fun (obviously the playleaders too ðŸĪĐ). Cuma Maream menyegan friends nyanyikan dia lagu birthday tu yang tak menahan 😏 . Omma harap Maream happy, sebab bila Maream happy omma happy, sebab bila Maream happy, less drama, sebab bila less drama omma happy #fahamtakfaham 😂😂😂 . [4years0month] #mareamesabel #mareamisgettingbigger #ommaream #mareamdaddy

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Rata-rata netizen mendoakan mereka bersatu kembali. Tapi jodoh itu rahsia Allah. Kalau jodoh mereka kuat, InshaAllah mereka akan bersatu kembali. Tapi mungkin juga Allah nak yang lebih baik untuk mereka. Wallahulam.

Yang terbaru menerusi akaun instagram, Farah Lee memuatnaik gambar anaknya Maream yang sedang tidur sambil memegang tangannya. Namun caption yang ditulis oleh Farah Lee iaitu perbualannya bersama Maream buat ramai yang sebak.

Jom baca posting Farah di bawah :

O : Kenapa sekarang Maream cakap “I love you omma” banyak sangat.?

M : Sebab Maream sayang omma.

O : Omma pun sayang Maream.. Tapi asyik cakap “Sayang omma” je lately ni.?

M : Sebab Maream taknak omma meninggal.

O : Kalau omma meninggal kenapa.?

M : Nanti Maream sedih.. Maream taknak omma takde..

O : Tapi lama-lama omma kena meninggal jugak sebab semua yang hidup akan meninggal..

M : *geleng kepala sambil sokseksoksek* Taknakkk, Maream nak ommaaa..

O : *speechless* Okay, kalau macam tu Maream doa banyak2 dekat Allah minta omma dan Maream meninggal lambat so kita boleh taking care of each other okay.?

M : Okay.. *sokseksoksek*

” and #daddybarumatabiru sekali, kata omma di dalam hati. Haha takler.. That night both of us tertidur dalam air mata. Kau ghaser.? Haha.. Suka buat sis tacing Esabel ni. Menyesal pulak aku selalu bebel banyak sangat “

. O: Kenapa sekarang Maream cakap “I love you omma” banyak sangat.? M: Sebab Maream sayang omma. O: *😆* Omma pun sayang Maream.. Tapi asyik cakap “Sayang omma” je lately ni.? M: Sebab Maream taknak omma meninggal. O: *😔* Kalau omma meninggal kenapa.? M: Nanti Maream sedih.. Maream taknak omma takde.. *ðŸ˜Ē* O: *😭* Tapi lama-lama omma kena meninggal jugak sebab semua yang hidup akan meninggal.. M: *geleng kepala sambil sokseksoksek* Taknakkk, Maream nak ommaaa.. O: *speechless* Okay, kalau macam tu Maream doa banyak2 dekat Allah minta omma dan Maream meninggal lambat so kita boleh taking care of each other okay.? M: Okay.. *sokseksoksek* . and #daddybarumatabiru sekali, kata omma di dalam hati ðŸĪŠ Haha takler.. That night both of us tertidur dalam air mata. Kau ghaser.? Haha.. Suka buat sis tacing Esabel ni. Menyesal pulak aku selalu bebel banyak sangat 😂 . [4years0month] #mareamesabel #ommaream

A post shared by F. L. (@farahlee_) on

Rata-rata ramai netizen yang terharu membaca perbualan 2 anak beranak ini. Antara komen-komen netizen :

fza.mjd : The same conversation i had last nite with my son. Taknak mama meninggal.. tersedu2 dia sambil peluk mama ketat2..

adha_fahrul : Bonding between omma and maream. Nothing can beat that feeling. Big hugs..

by_mama.s : Alahai maream. Pandai touching touching ye walaupun masih kecil. Hugs buat maream n omma @farahlee_

round_label : Same conversation between me n my son..kalau mama dah tua,nanti mama masuk tanah mcm mn(masuk tanah =meninggal)..aqi mcm mn..(aqi kan ada adik,aqi jaga adik..adik jaga aqi)..but we cant never predict future son..Semoga Allah pelihara kita dan ambil kita bila sesuai tiba waktunya.

princessesqaseh : Sekurang2nya daddy maream still ade.. Ya Allah uji kita brbeza2.. my twinnies smp x bg sy g mekah sbb katanya ramai neninggal pegi sana.. adik nak mama.. smuanya krn arwah babah dah x ade

hasakz74 : Sedihnya..ank kecil ni bijakk sgt

mieraznie : I gave the same answer to my son. Klu xnak ibu dgn ayah mati kena lah doa ibu dgn ayah panjang umur. sbb nyer dh xtau nak xplain mcm mana bila dia belum boleh terima hakikat nnt semua org akan mati.

Kami di Berita Kopak mendoakan Maream membesar dengan sihat. Semoga Maream menjadi anak yang berguna kepada kedua-dua ibu bapa, keluarga, agama, bangsa dan negara. Kami juga mendoakan apa sahaja yang terbaik untuk Omma dan Papa Maream. Amin..

Sumber : IG Farah Lee by Berita Kopak