Benarlah orang kata anjing adalah binatang yang setia dan sanggup melakukan apa sahaja demi tuannya. Lihat reaksi anjing ini bila melihat tuannya yang…

Benarlah orang kata anjing adalah binatang yang setia dan sanggup melakukan apa sahaja demi tuannya. Lihat reaksi anjing ini bila melihat tuannya yang….

Anjing adalah salah satu haiwan yang paling banyak menjadi peliharaan manusia dan terkenal dengan kesetiaan. Berbagai kisah mengharukan mengenai anjing yang sanggup berkorban untuk tuannya.

Tidak kurang juga kita mendengar cerita anjing yang sanggup menunggu kubur tuannya. Seekor anji9ng yang setia sanggup melakukan apa sahaja demi tuannya.

Sila LIKE Facebook Berita Kopak Untuk Cerita dan Berita Menarik!

Di Video yang viral di facebook terlihat seekor anjing yang begitu bimbang akan tuannya yang berpura-pura lemas di dalam air. anjing tersebut pada mulanya berada di tebing menyalak seolah-olah memanggil tuannya ataupun meminta pertolongan

Kemudian terlihat dia berlari turun ke bawah seperti tidak sabar untuk menyelamatkan tuannya

Anjing yang penyayang itu terus terjun ke dalam air demi menyelamatkan tuannya

Anjing tersebut terus berenang merapati tuannya yang terkapai-kapai di dalam air

Dia berusaha menarik tuannya rapat ke darat dengan sepenuh tenaga

Akhirnya berkat kesungguhannya dia berjaya ‘menyelamatkan’tuannya

Tonton VIDEO Penuh Di Bawah

Begitulah sifat seekor anjing yang begitu setia kepada tuannya. Anjing biasanya akan mematuhi segala arahan tuannya dan sanggup bekorban dan menggadai nyawa untuk tuannya. Walaupun video tersebut menunjukkan tuannya hanya berpura-pura lemas tetapi dapat dilihat bahawa anjingnya itu bebar-benar seekor anjing yang penyayang!

Apa Pendapat Anda?

Silakan SHARE Dan Semoga Bermanfaat

Sumber : Facebook / Di Olah Oleh Beritakopak.org