Pasangan Ini Hidup Lebih 20 Tahun Dalam Saluran Paip..Lihat Bagaimana Keadaan Tempat Tinggal Mereka.

Pasangan Ini Hidup Lebih 20 Tahun Dalam Saluran Paip..Lihat Bagaimana Keadaan Tempat Tinggal Mereka.

Sesetengah orang boleh hidup dengan keadaan dan persekitaran yang jauh berbeza daripada kehidupan normal. Terutama kerana masalah ekonomi. Banyak keluarga terpaksa tinggal di tempat-tempat yang tidak sesuai.

Seperti kisah pasangan dari Colombia ini.

Dilaporkan dari NTD.tv, Maria Garcia dan suaminya, Miguel Restrepo, pertama kali bertemu di jalan Medellin, Colombia.


Kedua-duanya menagih dadah pada masa itu.

Hampir meninggal dunia, kedua-duanya akhirnya bersatu dan saling menguatkan satu sama lain. Mereka berjuang untuk hidup dengan baik, melepaskan pengaruh dadah. Selama 22 tahun selepas itu, mereka masih hidup di tempat yang sama.Tempat yang mereka panggil ‘rumah’.


Jika anda berfikir bahawa mereka akan tinggal di rumah yang selesa, maka anda salah.

Apabila mereka bertemu, kedua-duanya hidup dalam kesusahan. Mereka hidup dalam dunia gelap yang terkenal dengan pengedaran dadah dan keganasan.Tanpa wang atau keluarga, mereka akhirnya membuat tempat tinggal di dalam longkang.


Di sana mereka mula berjuang bersama untuk menyingkirkan dadah dari hidup mereka.

Kita semua mesti berfikir bahawa jika mahu kehidupan mereka menjadi lebih baik, berhijrah dari tempat itu adalah pilihan yang baik.Walau bagaimanapun, mereka tinggal bersama selama lebih daripada 20 tahun. Dan lebih menakjubkan, mereka mengatakan bahawa mereka hidup bahagia.

Walaupun rumah mereka tidak sempurna, tetapi mereka sudah mempunyai apa yang mereka perlukan.Ada elektrik, lampu, dan dapur kecil.Terdapat juga TV kecil di dalam parit. Sama seperti orang lain, mereka juga menghiasi rumahnya ketika mempunyai masa terluang.Mereka mengatakan bahawa lokasi itu agak damai dan jauh dari bunyi bandar.


Pasangan itu juga mempunyai anjing, Blackie, sebagai penjaga rumah.

Walau bagaimanapun, apabila ditanya sama ada mereka bercadang untuk berpindah, mereka tidak memikirkannya sama sekali. Sesetengah orang mungkin merasa kasihan kepada pasangan ini.


Mereka berasa bahagia dengan cara hidup mereka.

Tetapi untuk diri mereka sendiri, hidup dengan orang yang paling disayangi, walaupun tidak di tempat yang mewah, ia lebih daripada cukup. Hebat.

Apa Pendapat Anda?

Terima Kasih Kerana Membaca Artikel Ini Dan Silakan Share.

Sumber : kitacerita.com