” Bukan Suami Aku Yang Curang Tapi Aku Yang Curang Gara-gara Layan Whatsapp Dari EX-Aku…”

” Bukan Suami Aku Yang Curang Tapi Aku Yang Curang Gara-gara Layan Whatsapp Dari EX-Aku…”

 

As salam min
Hide profil aku ye min ..Aku seorang isteri dan ibu kepada 2 org cahaya mata.dah 9tahun berkahwin.anak sulung dah 8tahun(perempuan) yang no 2,4tahun (lelaki).

Macam ni min.aku baca dlm krt ni,boleh kata 70%kisah curang 20% kes mertua dan 10% hal lain2.aku nekad aku xkan pernah tergolong dari mereka2 yang share cerita hal suami curang kat dlm krt ni.tapi apakan daya min aku manusia biasa je.yang peliknya,bukan suami aku yang curang tau min.tapi aku.aku bukan curang…tapi..


Gambar Sekadar Hiasan

Gini min.masa aku nikah ngan laki aku dulu,sebelum tu aku duk main cinta cintun dengan sorang mamat ni.tiba2 aku kenal laki aku sekarang &dia ajak aku kawin.time tu aku tgah study lagi min.bayangkan tanpa pikir panjang aku terus setuju.nak kata laki aku ensem?memang x…kaya?pun tidak.romantis???jauh sekali min..hahhaa.aku tinggalkan ex aku macam tu je.untuk nikah dengan lelaki yang 16tahun lebih tua dri aku.haha hebat tak??lepas nikah kitaorangpun hidup berdikari.dari xde pape.smpai sekarang.da ad rumah & kereta sndiri.wlau x berapa mewah & besar.

Nak kata aku bahagia?tak jugak..nak kata menderita.pun tidak.laki aku cukup bertanggungjawab.ank2 pun dia sayang.tapi stu kelemahan dia min.hati batu .kalau aku nk merajuk ke apa.memang x reti pujuk.kalau rasa nak merajuk tu,baik aku kunyah2 telan senang.daripada aku sentap.tapi aku yg pujuk diri sndiri.aku ego.dia lagi ego.bila aku tegur dlu.saat tu jgk dia ok.ermm nasib la.xde dlm sejarah hidup dia.wish hari jadi@ annivarsary bagai ni.mula2 nikah aku sentap jugak tp lama2 aku terima.bahawa aku kawin dengan hati batu hhahaha.tapi aku sayang dia


Gambar Sekadar Hiasan

Cerita dia min,minggu lepas,ex aku wssp aku min.sblm ni memang aku x penah layan lelaki yg cuba kacau aku.maklum la.aku ni online seller.umur bru 24.tapi macam ank dara.ramai yg puji cantik (jangan kecam aku)so memang rmai wssp nk bekenaln.memang aku abaikan.

Tapi bila aku tgok dp ex,aku buat keputusan nk reply (sebelum tu aku ada tanya kakak dia.kenapa dia wssp aku.sebab aku rapat dengan kakak dia.kakak dia cakp,mybe dia nk cakp pasal kerja.sebab aku ada nk mintak kerja dekat tempat sama dia bekrja)dari situ la min duk berbalas wssp.sebenarnya lepas nikah mmg kami x betehur sapa dah.aku malu kat dia.laki aku memang tahu hal ni min.awal2 aku dah bagi tahu.si ex ni ada wssp.


Gambar Sekadar Hiasan

Mybe nak cakap pasal kerja.laki aku just ckp ok je.klau pasal kerja.tapi akhir2 ni kerap pulak dia wssp.dia dah ada bini tau min.dia pun dah 4 tahun kawin.tp xde ank. Macam mana aku nak buat kalau wife dia tahu??

Sebab wife dia x tahu pun dia duk wssp aku.aku nk block no dia,rasa serba salah pulak.sebab duduk 1 kg je min.bila2 boleh terserempak.ermm payah ni kes ex x boleh move on.aku sian pun ada kat bini dia.kang bini dia tau dia duk wssp aku mau makan tapak aldo aku min.aku mampu nasihat je kat dia.ikhlas & redha dengan jodoh yang Allah bagi kat awak.inshaAllah awk bahagia..


Gambar Sekadar Hiasan

Tq min.Siarkan cerita aku yang x seberapa ni..

Apa Pendapat Anda?

Terima Kasih Kerana Membaca Artikel Ini Dan Silakan Share

Sumber : KRT