Loading...
Viral

Viral Ramai Yang Simpan Duit Di CIMB Hilang ?, Orang-orang Tua Pulak Tu…Siannya..

Viral Ramai Yang Simpan Duit Di CIMB Hilang ?, Orang-orang Tua Pulak Tu…Siannya..

Hari ni teman org tua pergi balai polis melawati buat repot. Duit simpanan dari pencen dalam akaun CIMB hilang semua. Bila pergi bank, pihak bank kata ada pihak lain guna mesin ATM transfer semua duit ke akaun lain, tanpa guna KAD ATM.

Nama pemilik akaun dirahsiakan oleh pihak bank. Banyak jugak la yg hilang. Duit nak buat g umrah bulan depan.pihak Bank tak tau mcmana boleh jadi sbb jumlah transfer tu banyak utk guna mesin ATM dan diorg pun tak bg jaminan boleh dpt semula duit tu sbb duit tu dah masuk akaun org lain di bank lain…

Hati-hati lah semua ye, selalu2 lah cek baki duit dalam akaun bank kita.. macam2 cara org nak mencuri sekarang. Duit yg kita rasa selamat dlm bank pun boleh hilang.. nak simpan kat mana lg ye?.. admin simpan duit bawah bantal je.. huhuhu

Loading...

Baru sambut birthday kelmarin yg ke 72.. jadi mcm ni pulak… duit org tua pun korg nak kelepet.. harap polis ambil tindakan segera..

*Mimin pun pernah hilang Rm3000 dalam akaun Cimb bln 11 tahun 2015/16. Memang xde buat langsung pengeluaran. Bila mimin risik kt post2 di fb rupanya banyak kes duit hilang bermula sejak dari awal tahun 2016/17 lagi. Rasa nak g kuarkan semua duit kat bank sekarang. Nak beli peti besi taruk kat rumah lah.

Berikut post yang mimin Screen Shot mengenai kehilangan yang di hebahkan di Fb. Wahai hati, mohon #BERTABAH sayang

Sumber dari Fb. Tular pagi ini 12-01-2K18.

#MalaysianResponseTeam
#MRT

*******************************
Info kami paparkan adalah info awal yang diperolehi dari sumber yang kami rujuk ( Facebook / Telegram / WhatApps / WeChat etc ). Rujuk kepada pernyataan yang pihak kami paparkan (Jika ada.)

Jika ada laporan lain selain dari pihak kami seperti laporan polis akan kami sertakan (Ringkasan dari keseluruhan report sahaja). Jika tidak kenyataan terbaru boleh dirujuk kepada pihak lain seperti media akhbar semasa.

Info awal yang kami paparkan tidak menggambar keadaan di tempat kejadian kerana ianya berdasarkan dari sumber awal kami perolehi. sekian untuk makluman saudara/saudari

Silakan Share. Semoga Bermanfaat

*Sumber artikel di ambil dari Facebook Malaysian Response Team

Loading...
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *